Atelier1
Tony1
Atelier5

Globe Aroma wil meer en duurzamer inzetten op de bloei van de kunstenaars actief in haar netwerk. Eén van de manieren om de nood aan ruimte voor artistieke en creatieve ontwikkeling op te vangen, is het opzetten van een residentie-programma.

Her en der in onze stad willen we graag Globe Aroma-satellieten opzetten: kleinschalige residentie plekken waar kunstenaars gedurende enkele maanden nieuw werk creëren, productionele ondersteuning krijgen, een netwerk uitbouwen en inspirerende actoren uit de sector ontmoeten voor wederzijdse uitwisseling (onder de noemer soft mentorships).

Vervolgens zijn we deze zomer een samenwerking aangegaan met GC De Platoo. Ook artiesten die bij ons actief zijn, kunnen gebruik maken van een ruimte in het gebouw van GC De Platoo. Globe Aroma ondersteunt de kunstenaars productioneel.

Daarnaast hebben Tony Bland, Salimata Condé en Octavio Amos binnen de muren van Platoo een makers-atelier opgericht, specifiek gericht op kledij en mode. Ook hebben de makers een lange achtergrond in mode en design. Ze ondersteunen elkaar in hun praktijk, creatieve ideeën en werkmethode. Neem eens een kijkje bij hun kunstenaarsprofielen op onze website om meer te weten te komen over wat ze doen.

Ten laatste is het residentie-programma vooral een ruimte voor creatie, wederzijdse uitwisseling en experimenteel leren. Zo bekijken we in korte gesprekken met residenten  of er een klein/informeel toonmoment plaatsvindt op het einde van de residentie.