AFA Website banners projectpage
WhatsApp Image 2022-12-21 at 23.11.30 (2)
IMG20220220150313
WhatsApp Image 2022-11-13 at 16.49.34
IMG-20220625-WA0037
IMG-20220614-WA0007
AFA - TANGO YA BAKOKO-2
ON-PROXIMITY-012
Agenda Journée Olé banner

Wil je graag Brussel, het culturele leven en nieuwe mensen leren kennen? Globe Aroma organiseert gratis (!) elke maand verschillende uitstappen. Met het project ART FOR ALL bezoeken we in groep concerten, dans, theater, film, expo’s en praten we na met een drankje. 

Elke maand organiseren we ART FOR ALL SALON (meestal op de eerste maandag van de maand) waar we alle activiteiten van de maand voorstellen. Tijdens het salon kunt u zich inschrijven voor de gratis activiteiten.

Over Art For All

Het project ART FOR ALL (AFA) richt zich op culturele bemiddeling en wil mensen met een met een achtergrond als nieuwkomer kennis laten maken met het artistieke aanbod, voornamelijk in Brussel en Vlaanderen.

De gemeenschap van ART FOR ALL bestaat uit mensen die we ontmoeten via actoren uit de migratie-, inburgerings-, onderwijs- en kunstensector maar ook uit de kunstenaars en creatievelingen uit onze artistieke werkplek.

Via ART FOR ALL zorgt Globe Aroma voor de begeleiding via ambassadeurs, de ticketverkoop (deelname is gratis), de organisatie van de ontvangst in de verschillende culturele zalen en richt zich op het creëren van een hybride netwerk waar deelnemers en betrokkenen bij de kunst elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen.

Momenteel organiseren we ongeveer 5 tot 6 activiteiten per maand en bezoeken we verschillende kunsthuizen en festivals in België. Het aanbod is steeds gediversifieerd wat betreft de artistieke discipline, de herkomst, het geslacht en de leeftijd van de kunstenaar(s).

Gaandeweg en op basis van zijn ervaring is het project ART FOR ALL opgebouwd rond 3 verschillende momenten: de programmatiegroep, ART FOR ALL SALON en de activiteiten (met ambassadeurs).

De afgelopen jaren heeft ART FOR ALL (AFA) bewezen een laboratorium te zijn voor community (sociale netwerkontwikkeling en talent) en het opbouwen van sociale vaardigheden (door ontmoetingen en collectieve deelname aan gezamenlijke activiteiten). Vanuit dit laboratorium ontwikkelen de deelnemers een netwerk en een reeks vaardigheden die ze vervolgens in hun professionele of sociale leven kunnen gebruiken.

Via ART FOR ALL focussen we op culturele uitwisselingen en ontmoetingen en maken we een hybride groep van geïnteresseerde cultuurliefhebbers vertrouwd met de Brusselse kunstscene, het aanbod, de (ongeschreven) regels en de betalings- en reservatie methodes. Zo creëren we een subjectieve cartografie van de stad.

In de loop der jaren hebben we ook evaluatiemomenten ontwikkeld voor iedereen die bij het ART FOR ALL-project betrokken is. Om er een constante van te maken en ze als hoogtepunten van het jaar te verankeren, hebben we ze “Journée Olé” en “Apéro Olé” genoemd (een moment ook open aan de kunstsector). Deze twee momenten stellen ons in staat het project samen te evalueren en zijn tegelijkertijd een moment om onze vele ambassadeurs, de programmatie groep en alle deelnemers te huldigen voor hun inzet voor het project.

Art for All wordt mede gesubsidieerd door de VGC met middelen uit het Stedenfonds.