Golnesa Rezanezhad

Golnesa is een multi-disciplinair beeldend kunstenaar en onderzoeker. Haar werk omvat een breed spectrum van praktijken: van tekenen, schilderen, weven, patchwork tot video-installatie. Ze is geïnteresseerd om alledaagse objecten en ambachtelijke vaardigheden, die deel uitmaken van de materiële cultuur van mensen, in haar praktijk te brengen, naast gebaren naar moderne levensmetaforen. Door middel van objecten, ornamenten en verschillende soorten textiel voegt ze individuele en collectieve verhalen, herinneringen of emotionele affiniteiten toe aan artistiek werk. Haar werk verschuift van het persoonlijke en individuele naar de grotere collectieve sociale en politieke toestand.

Door haar feministische benadering en collaboratieve methodes zet ze een zelfreflectie (van een kunstenaar) om in een collectieve reflectie (van een groep mensen) in het kunstwerk. Door het betrekken van de vaardigheden en materiële culturen van haar deelnemers, onderzoekt ze de notie van cultuur en culturele diversiteit na het modernisme en met de immigratie opwellende golven in het postmodernisme. In deze relatie is ook de ruimtelijke claim en de locatieve identiteit over land, institutionele ruimte en openbare ruimte haar zorg en deel van de uitdaging die haar werken bieden.

Salomé Grdzelischvili

Salomé Grdzelischvili werkt met natuurlijke en geverfde wol, het is voor haar een zeer aangenaam werk, als een therapie. Van deze natuurlijke stof kan men bijna alles maken wat met textiel te maken heeft. De techniek van het vilten en weven van kleren en tapijten heeft zij zich in haar geboorteland Georgië eigen gemaakt. Haar droom is om haar eigen kleine werkplaats te openen waar zij haar kunstwerken, wandtapijten, tapijten en andere decoraties kan presenteren, evenals andere ontwerpen en accessoires.

 Rae Sita Pratiwi

Rae Sita Pratiwi, oorspronkelijk afkomstig uit Indonesië, is een creatieve en sociale ingenieur gevestigd in Gent. Ze is gepassioneerd door milieu- en humanitaire  kwesties. Haar artistieke praktijk en onderzoek evolueert momenteel rond batik en textiel, waarbij ze natuurlijke kleurstoffen en duurzame materialen gebruikt.

Rae gebruikt Batik als een manier om haar roots en cultuur niet te  vergeten. Als buitenlander die in België woont, is de vraag naar identiteit altijd iets intrigerends voor haar. Persoonlijke identiteit is per definitie een concept dat iemand over zichzelf ontwikkelt in de loop van zijn leven. Het kan dus ook gaan om aspecten van het leven waar men geen controle over heeft, zoals waar men is opgegroeid, de taal die men spreekt of de kleur van zijn huid, maar ook om keuzes die men in het leven maakt, zoals hoe men de tijd doorbrengt en wat men gelooft.

Ramzi Hassan, Samineh Hamdard & Jamileh Ahmadzi

Ramzieh, Samineh en Jamileh zijn drie vrouwen die in Afghanistan zijn geboren. Jamileh is lerares en handwerkster geweest en heeft vele borduurwerken gemaakt in haar thuisland en nu in België. Jamileh en Ramzi hebben veel borduurtechnieken geleerd van hun moeders, andere vrouwen onder hun vrienden en familieleden en ook op school in Afghanistan. Ze borduren stukken voor hun huis, om cadeau te geven aan hun geliefden. Bovendien, in de laatste jaren dat ze in België wonen, hebben ze hun eigen vaardigheden doorgegeven aan geïnteresseerde personen door deel te nemen aan artistieke projecten zoals ‘Wie is er bang voor Fatima Sultan?’.

Mirra Markhaëva

Mirra Markhaëva is een beeldend kunstenaar geboren in 1992 in de kleine republiek genaamd Boerjatië. Haar werk omvat illustratie, grafisch ontwerp, typografie, schilderen en beeldhouwen, maar ze is vooral gepassioneerd door de creatie van muurschilderingen.

Hana Miletić

De in het huidige Kroatië geboren Hana Miletić woont en werkt in Brussel. Ze onderzoekt de overblijfsels en omwentelingen van politieke veranderingen waarbij haar blik focust op de vorming van subjectiviteit, op het niveau van het individu én de gemeenschap. Haar pluriforme praktijk omvat onder meer sculpturen, textiel, performances, drukwerk, workshops en schrijven.