IMG-20230427-WA0016

Samen met partners zoals Fedasil Bordet en Fedasil Schaarbeek werken we aan een duurzame band tussen jongeren en culturele actoren.

We vertrekken van het project ART FOR ALL – een project van Globe Aroma dat al 15 jaar bestaat en waarbij mensen met een nieuwkomersachtergrond een activiteitenprogramma kiezen uit het Brusselse cultuuraanbod – en dit aanpassen aan de noden van jongeren. Dankzij dit project leren ze culturele spelers buiten het opvangcentrum kennen en kunnen ze Brussel in kaart brengen in relatie tot deze culturele plekken.

Met ART 4 YOU(TH) werken we met mensen tussen 14 en 18 jaar die als niet-begeleide minderjarige asielzoekers in de opvangcentra verblijven.

Wekelijks organiseren we culturele activiteiten waarbij ze een culturele plek ontdekken en medewerkers, kunstenaars en publiek ontmoeten. Daarna verdiepen we ons in een kunstpraktijk zoals fotografie, illustratie dans, muziek,… De jongeren bepalen de oriëntatie, de schaal, het ritme en de inhoud van dit project.

ART 4 YOU(TH) biedt duurzaamheid via het project ART FOR ALL dat deelnemers tussen 16 en 80 jaar samenbrengt. Jongeren die deelnemen aan ART 4 YOU(TH) kunnen vervolgens doorstromen naar Art For All waar hun ervaringen worden gedeeld door lid te worden van de participatiegroep of ambassadeur (facilitator van de activiteit) te worden.

  • Geïnteresseerd om mee aan ART 4 YOU(TH) als MENA te doen of om mee op uitstap als vrijwilliger te gaan? Lees de Open call & mail naar fadia@globearoma.be 

Art For You(th) wordt gesubsidieerd door VGC.