Le Maillot – One Size Fits All
Tijdens Le Maillot – One Size Fits All komt een groep performers met verschillende artistieke praktijken – zoals dans, fotografie, mode, video en atletiek samen. Allemaal met voetbal als gemeenschappelijke passie. Ze werken rond het voetbalshirt, en de oneindige culturele en fysieke betekenissen die eraan verbonden zijn.
Vertrekkend van het trekken aan een shirt – waarmee je in een voetbalmatch contact houdt met je tegenstander, en wat typisch gezien wordt als agressief spel – proberen ze deze handeling tot het uiterste te drijven, het agressieve, competitieve karakter ervan te ontkrachten, om tot iets nieuws te komen.
Op die manier krijgen voetbalshirts een nieuwe betekenis. De geschiedenis en de culturele implicaties van elk stuk stof overstijgen de initiële associaties rond dit kledingstuk. Het zijn landen, het zijn clubs, het zijn steden, dorpen, sponsors, oliemaatschappijen, herinneringen en mode; de spelers, hun modellen en leveranciers van haute couture. Maar wie is in staat om deze haute couture te leveren?
Bovendien is de productie ontstaan uit een ontmoeting tussen Ahilan Ratnamohan, Sergio Belo Fanck, Alimu Mahammad, Lia Conceiçao en Issouf Ilboudo. Ze kwamen samen om voetbalstromingen te verkennen, maar wat het meest opviel was een gedeelde interesse in mode of design vanuit totaal verschillende perspectieven. Vervolgens is de groep kunstenaars sindsdien geëvolueerd als gevolg van ieders artistieke en professionele trajecten. Deze productie is nu rond de praktijken van Ahilan Ratnamohan, Boubacar Barry, Issouf Ilboudo, Lia Conceiçao, Lisa Maes, Lucie Anakete, Mahy Nambiar en Oumar Diallo opgebouwd.
Artist & Regisseur : Ahilan Ratnamohan
Assistant: Mahy Nambiar
Sporters en Performers: Ahilan Ratnamohan, Boubacar Barry, Issouf Ilboudo, Lia Conceiçao, Lisa Maes, Lucie Anakete, Mahy Nambiar en Oumar Diallo.
Dramaturgie: Petar Sarjanović
Kostuum dramaturgie: Anne-Catherine Kunz
Co-productie: Kaaitheater
Met de steun van: Kangouroe-BXL
Pers:
ETCETERA: ‘Eenvoud als in-een-gevouwen veelvoud’ (Sébastien Hendrickx)
Pzazz: ‘Van een ontwapenend geweld’ (Lieve Dierckx)