Nieuwspagina Website Design banner - Youssel Moukil Recyclart

Youssef Moukil (afkomstig uit Casablanca, sinds 2019 actief bij Globe Aroma) maakt driedimensionaal werk uit ijzerdraad. Hij werkt hierbij figuratief naar waarneming waarbij hij ijzerdraad transformeert tot autonome sculpturen.

Hij startte hiermee toen hij 7 jaar was wanneer hij zijn eigen speelgoed uit ijzerdraad vervaardigde. Nog steeds vandaag gaat Youssef spelenderwijs om met de waarneming uit zijn dagelijkse leven. Wanneer hij iets ziet dat hem fascineert, krijgt hij al snel de drang om hiervan een sculpturale studie te maken. De onderwerpen van zijn fascinatie alluderen naar een symboliek van vrijheid. Zo zien we vogels, vliegtuigen en boten met de mens als centrale spilfiguur.

Youssef werkt momenteel aan een sculpturale installatie die hij in Globe Aroma zelf wil tentoonstellen. Het werk is voor hem site specifiek aangezien dit de plek is waar hij zich echt thuis voelt. Hier kan hij de deur naar de buitenwereld even sluiten en gewoon plezier vinden in het maken van kunstwerken. Zijn sculpturen zijn dan ook een uiting van dit gevoel van vrijheid die hij in Globe Aroma kan ervaren.

Youssef Moukil begon naar Globe Aroma te komen kort voor de pandemie. Sinds eind 2021 is hij een van de kunstenaars die werken in de gedeelde creatieve ruimte op de 1e verdieping van Globe Aroma.

Voor het pas afgesloten ‘Summer of Globe’-festival ontwierp Youssef ‘الروح بالحديد’ (‘Soul in Metal’), een in-situ sculpturale installatie. Deze (samen met Elias Cafmeyer) was voor hem een manier om dat gevoel van vrijheid uit te drukken dat hij bij Globe Aroma kan ervaren.

Ter gelegenheid van het festival “Recyclart Holidays” (14/7 tot 29/7) stelt Youssef Moukil (solo) een nieuwe versie voor van zijn installatie “الروح بالحديد” (“Ziel in metaal”) waarin vliegtuigen, vogels, menselijke bustes en boten een nieuwe dimensie geven aan de geïnvesteerde ruimtes.