themural-banner

Mirra en de vrouwen van ESPACE FXMME ontwerpen een compositie van vriendschap tussen vrouwen en feministische waarden die tentoongesteld worden in Globe Aroma. Sterke en krachtige figuren uit de vrouwelijke/non-binaire iconografie, symbolen en ornamenten inspireerden hun. Ze waren ook geïnspireerd door persoonlijke verhalen van voorouders en vrouwelijke rolmodellen.

The Mural maakt deel uit van het project TALK WITH THE WALLS. ESPACE FXMME ontwikkelde deze als een ontwerpoefening over hoe de ruimte het beste onze waarden weerspiegelt (intersectionaliteit, solidariteit, creativiteit, inclusie). Hoe zorgen we ervoor dat iedereen die onze infrastructuur binnenwandelt, zich niet overmeesterd voelt door “het lawaai”? Dat het hun niet verhindert te creëren of gewoon aanwezig te zijn?

  • Mirra Markhaëva is een beeldend kunstenaar geboren in 1992 in de kleine republiek genaamd Boerjatië. Haar werk omvat illustratie, grafisch ontwerp, typografie, schilderen en beeldhouwen, maar ze is vooral gepassioneerd door de creatie van muurschilderingen.
  • ESPACE FXMME – WOMXN SPACE, opgericht kort voor de pandemie, is een time-based project dat elke donderdag plaatsvindt in Globe Aroma. Het is een platform voor vrouwelijke/non-binaire kunstenaars en creatievelingen om een veiligere ruimte te creëren in een omgeving die voorheen gedomineerd werd door vooral mannen.