Verbouwingen
IMG_1298

Het gebouw van Globe Aroma ondergaat momenteel een transformatie. Om ons Open Kunsthuis zo corona-proof mogelijk te maken, maar ook om alle ruimtes de liefde en opfrissing te geven die ze verdienen na jaren hard werk.

Onder het motto ‘verspil nooit een crisis’ zijn de Globe Aroma-medewerkers en -vrijwilligers sinds mei hard aan het werk. Ze ruimen op, verslepen, kuisen, boren en nog zoveel meer. Na de lockdown merkten we dat we werk hadden als we het huis veilig wilden openstellen voor onze bezoekers. Na enkele maanden afwezig te zijn, merkten we dat onze ruimtes een beetje zorg en liefde nodig hadden.

De voorbije maanden hebben we opgeruimd en gekuist, de ramen gelapt, de muren een frisse lik verf gegeven, muizen verjaagd en verwarming & ventilatie geïnstalleerd op de tweede verdieping (welkom, winter!). Maar we blijven nog even bezig. We installeren  een nieuwe keuken, herorganiseren materiaal om betere toegang mogelijk te maken. We denken aan een betere opslagruimte voor het werk van onze kunstenaars. Op die manier kunnen we snel starten  met het project ‘Learning to say goodbye’.

We staan ondertussen zeker niet stil. Art for All vindt langzaam maar zeker de benen terug, samen met choreograaf Ahilan Ratnamohan werken we aan een nieuwe voorstelling en ons residentie-programma in samenwerking met GC De Platoo ging van start met als eerste residenten mode-experten Tony Degli, Salimata Conde en Octavio Alavo.

Ondertussen kijken we uit naar een gefaseerde heropening. In de loop van oktober hopen we de repetitieruimte voor de muzikanten veilig te heropenen. Daarna gaan we op zoek naar een nieuwe toekomst voor het achtergebleven werk in onze ateliers. Samen met kunstenaars en kunstliefhebbers doen we dit onder de noemer ‘Learning to say goodbye’.