nd-square

Essentiële steun voor een liefhebbende gemeenschap

2020 was voor velen van ons een moeilijk jaar, en dat geldt ook voor de Globe Aroma-gemeenschap. Ook kunstenaars, kunstliefhebbers en creatieven in het Globe Aroma-netwerk worden geconfronteerd met de intense financiële gevolgen van Covid-19 in onze samenleving. Mensen zien betaalde opdrachten opgeschort, carrièremogelijkheden gemist en velen vallen tussen de mazen van het sociale/economische opvangnet.

Je steunt

De urgentie van de situatie dwingt Globe Aroma om uit de artistieke comfortzone te stappen en mensen op een solidaire financiële manier met elkaar te verbinden. We willen de ontvangers – mensen die financiële steun nodig hebben – verbinden met gevers – mensen die wat geld over hebben. Om dat te doen, werken we samen met SOS Relief om hun bestaande peer-to-peer solidariteitsinstrument voor de Globe Aroma-gemeenschap in te zetten en aan te passen. Dankzij dit systeem kan een gever die wil doneren dit direct doen aan een ontvanger. Globe Aroma zal de twee aan elkaar koppelen. Met andere woorden: jouw steun gaat niet naar Globe Aroma, maar je steunt een persoon in nood uit onze gemeenschap. Globe Aroma creëert de connectie tussen deze mensen, tussen de gever en de ontvanger.

An Urgent Embrace is een platform in de tijd beperkt, dus aarzel niet. De mensen die zich kunnen aanmelden voor ondersteuning moeten deel uitmaken van ons netwerk van kunstenaars, creatieven en kunstliefhebbers. Als je financiële hulp nodig hebt, maar je maakt geen deel uit van ons netwerk van kunstenaars en creatieven, dan kan je terecht bij de fantastische mensen van SOS Relief. Als je niet zeker weet wat het betekent om deel uit te maken van Globe Aroma, neem dan contact met ons op via embrace@globearoma.be om samen jouw aanvraag te bekijken.

Financiële steun nodig?

Om financiële steun te ontvangen via ons platform, vul je het onderstaande formulier in. Voeg naast de praktische informatie (naam, IBAN, etc) een kleine motivatie toe waarom je financiële steun nodig hebt. Dit heeft geen invloed op jouw kansen om geld te ontvangen, het wordt alleen anoniem gedeeld. Als je hulp nodig hebt om de aanvraag in te vullen, neem dan gerust contact met ons op. Dit platform gaat over dringende financiële behoeften, niet over het vinden van fondsen voor artistieke projecten. Je kan maar één keer ontvangen. Hoewel we de steun liever via bankoverschrijvingen organiseren, hoef je geen bankrekening te hebben. We hebben een alternatief systeem. Aarzel niet om een mail te sturen, voor meer informatie daarover.

Financiële steun geven?

Om financiële steun te geven, vul je onderstaand formulier in, wij koppelen je aan een ontvanger. Gelieve te begrijpen dat je alleen de informatie krijgt die je nodig hebt om jouw gift over te maken. Het platform dat we hebben opgezet is gebaseerd op vertrouwen en solidariteit. We maken de motivatie van de ontvanger niet bekend, noch de manier waarop deze persoon actief is binnen ons netwerk. Je kant zo vaak geven als je wil.

Het succes van deze tool is gebaseerd op vertrouwen: ‘mensen hebben geld nodig – no questions asked’.

De gever en de ontvanger kennen elkaars naam. Alle andere informatie wordt alleen bekendgemaakt als beide partijen de uitdrukkelijke wens daartoe kenbaar maken.

Heb je vragen of wil je meer weten over deze actie, neem dan contact met ons op via embrace@globearoma.be

Liefde van Globe Aroma