Quand tu me fuis try out_Sarmini

Remi Sarmini is een Syrische acteur, theaterregisseur, docent en oprichter van het theatercollectief Tajroubeh Troupe. Remi studeerde in 2014 af aan het Damascus Hoger Instituut voor Dramatische Kunst. Na het afronden van zijn studie zette Remi zijn werk in Syrië voort en werd hij regisseur van het Tajroubeh Troupe Collective. Het collectief creëerde veel toneelstukken, maar de barre omstandigheden van de oorlog in Syrië leidden er uiteindelijk toe dat Remi het land verliet, op zoek naar een veilige en rustige omgeving om te werken en te wonen. Daarna werkte Remi als docent, acteur en regisseur in Libanon en Tunesië.

Momenteel werkt Remi vanuit Brussel aan een onderzoeksproject dat de relatie onderzoekt die we hebben met ons lichaam en de complexiteit van romantische en liefdesrelaties en de impact die ze hebben op hoe we onszelf en anderen zien. Onderdeel van deze onderzoeksfase is zijn workshop ‘Fuir et Suivre’, die plaatsvindt in Globe Aroma tussen november en december 2023. Vanaf januari 2024 gaat Remi samen met zes andere acteurs aan de slag met een theaterstuk genaamd ‘Quand tu me fuis’.

Remi Sarmini is een van de artiesten die gesteund worden door Artists at Risk, een non-profit organisatie die actief is op het snijvlak van mensenrechten en kunst.