20180427_101845_001

In de expo Ademruimte tonen we fascinerend werk van 10 zeer verscheiden beeldend kunstenaars. De kunstenaars – allemaal verbonden aan het atelier van Globe Aroma – hebben elk een andere werkmethodiek, gebruiken uiteenlopende technieken en komen allen uit een totaal verschillende context. Erg jonge mensen delen de ruimte met meer ervaren rotten in het artistieke vak. Kunstenaars die nog maar net in Brussel gearriveerd zijn, nemen plaats naast kunstenaars met een lang Brussels verleden. Vijf vrouwen, vijf mannen. Kunstenaars uit Syrië, Palestina, Ukraine, Soedan, Togo, Mauritanië, Senegal.

Met: Nour Khateb, Mohamed Elgddal Mohamed, Ahmad Sheer, Larisa Utesheva, Shurouq Mussran, Baminla Zion-jah, Mouhamad Ba, Yuliya Shevchenko, Sandra Issa & Seydou M-ly.

Tijdens deze tentoonstelling krijgt elke kunstenaar de ruimte om je mee te nemen in haar/zijn eigen wereld. Een bezoek aan Ademruimte is een tocht die je onderdompelt in 10 andere werelden: van manga-tekeningen tot abstracte schilderwerken, van complexe verhalende inkttekeningen tot landschappen vervaardigd uit koffie.

Ademruimte is een moment van rust, een moment waarop we niet meer werken, wanneer alles klaar is en we een pauze nemen. Dit is wat de tentoonstellingsruimte betekent binnen het leven van een kunstenaar. Er is ook de ademruimte die kunstencentrum Globe Aroma biedt in het woelige leven van veel kunstenaars. Het is een plaats om met kunst bezig te zijn en even niet te denken aan alles wat zich buiten afspeelt.