foto-lnn

‘Les nouveaux-nés’ (de pasgeborenen) is ontstaan uit de ontmoeting in mei 2009 van Constant Lemabé (Congo Brazaville) “De mug” genoemd, een autodidactische artiest met multipele facetten (zang, dans, percussie, animatie) met Edouard de Ganay (Frankrijk), gitarist en muziekbewerker gediplomeerde van Berklee, die samen een nieuwe muziekstijl hebben willen creëren: de zogenaamde “Culturele mengelmoes café au lait” (“koffieverkeerd”).

‘Les nouveaux-nés’ hebben al niet minder dan 50 concerten op hun actief (Festival Jazz Marathon, Europe Matongué, Patchwork, Casa del Mundo), in cultuurcentra (Kriekelaar, Ten Weyngaert), cafés, privé-evenementen) in België en Frankrijk samen met onder andere artiesten zoals Lukua Kanza en Kolumbo, de originele gitarist van Fela Kuti.

Tot ‘Les nouveaux-nés’ behoren ook 3 andere muzikanten: Djibril (Burkina Fasso), de drummer die aan evenementen van grote vermaardheid deelnam zoals Couleur Café, het festival van Dour, Jazz à Marciac et de uitzending van de Franse televisie “Taratata”, Vincent Marissal (België), 19-jarige hoogbegaafd solo-gitarist en Gaétano (Italië), een uiterst geëxperimenteerd bassist in alle muziekstijlen.

‘Les nouveaux-nés’ wensen vooral hun publiek tot in een dronken roes aan het dansen te krijgen; zoals je kan zien op de video van één van hun concerten in 2013 waar zelfs een Brussels politieagent in dienst niet kan weerstaan aan de drang om te bewegen op het ritme van hun muziek.

(Video bijna 2 miljoen keer bekeken op Facebook! – http://www.facebook.com/Squale.production/videos/vb.228518580599592/765523060232472/?type=2&2theater