WhatsApp Image 2023-07-20 at 16.13.04 (1)
R55A8483
BrusselsGalleryWeekend_buildingday2-220
ON-PROXIMITY-032
BrusselsGalleryWeekend_buildingday2-195

De artistieke werkplek functioneert in twee snelheden: de open co-workspace en het toegewijd atelier.

Voor individuele kunstenaars of collectieven, die in blokken van drie maanden geselecteerd worden, zijn er  3 creatieruimtes ter beschikking:

  1. Het atelier is een ruimte waar mensen aan beeldende projecten, design, schrijfopdrachten,… kunnen werken.
  2. In het medialab staan tools ter beschikking die nodig zijn voor audiovisuele of nieuwe-mediaprojecten.
  3. In de repetitieruimte kunnen zowel muzikanten als performers aan de slag. Voor muzikanten is een arsenaal aan muziekinstrumenten voorhanden.

We lanceren elke drie maanden open call, waarop geïnteresseerde kunstenaars uit de open co-workspace kunnen intekenen.

Op het einde van elke drie maanden kunnen ze naar informele feedback- en toonmomenten toewerken, om zo hun werk of ideeën met de community en relevante partners uit de Cosmos of Globe te delen.

Tussen elke 3 maanden bevindt zich één maand pauze, waarin we samen met de kunstenaars de voorbije 3 maanden evalueren (Assemblée Atelier). Die maand dient ook als een adempauze, iets wat voor de mensen met wie wij werken vaak welkom is.

  • Assemblée Atelier
    Assemblée Atelier is een moment voor collectieve evaluatie. Tijdens die samenkomsten behandelen we thema’s als sociale dynamiek, grensoverschrijdend gedrag, nieuwe projecten,… Tevens is het een moment voor kunstenaars om elkaar te leren kennen, ideeën uit te wisselen en samenwerkingen op te zetten.

Over de artistieke werkplek

In onze ARTISTIEKE WERKPLEK kunnen kunstenaars aan de uitbouw van hun praktijk werken en worden ze ondersteund door het team van Globe Aroma en partners van de Cosmos of Globe.