Geogian work weekIMG_4595

Werkweek met kunstenaars uit de Georgische gemeenschap – een korte terugblik (18 – 22 april)

Bij Globe Aroma voorzien we een aantal kunstenaars van een werkruimte, materiaal, professionaliseringsmogelijkheden (workshops) en netwerken. We willen hen begeleiden van de eerste ideeën en intuïties tot de realisatie van artistieke projecten via op maat gemaakte trajecten.

Om ideeën en noden voor toekomstige – nabije en verre – artistieke projecten in kaart te brengen, organiseerden we een eerste werkweek met een deel van de gemeenschap van kunstenaars die het toegewijd atelier in Globe Aroma gebruiken.

Aangezien we een vrij uitgebreide gemeenschap van kunstenaars uit Georgië herbergen, nodigden we hen allemaal uit om samen te brainstormen, aangezien ze al druk bezig zijn met hun werk als individu maar ook in duo’s of collectieven.

Op de eerste dag legden we alle ideeën op tafel en de dagen daarna kwamen we individueel bijeen om te duiken in de volgende stappen om deze ideeën mogelijk te maken, van feedback over de inhoud van de projecten tot pingpong-ing over mogelijke ondersteunende structuren, werken aan kunstenaars communicatie en zichtbaarheid (artwork foto schieten), brainstormen over potentiële partners …

We zijn blij om aan te kondigen dat – na deze week – Erekle Mgeladze en Ami (Mariam Ochigava) in residentie zullen zijn in Globe Aroma repetitie ruimte om hun pas geboren collectief Liaison voor queer Djs en muzikanten met een migratie achtergrond te laten groeien.

Tamila en Tamara Mamulashvili zullen werken aan een audiovisuele performance over queer love, met als uitgangspunt The Knight in the Panther’s Skin, een episch gedicht uit de Georgische middeleeuwse literatuur, en herlezen vanuit een queer perspectief. Ze zullen ook hun mobiele werkplek hebben in Globe Aroma coworking space.

We zaten ook samen met Egoo Dallas, RTF96 (Giorgi), SKYEXE (Tamta), Salomé Grdzelischvili, Pusseidon (David Mariamidze) & WE_218_ƎW om samen te werken aan de ontwikkeling van hun individuele kunstpraktijken.

Om deze werkweek af te sluiten en informele banden te creëren tussen kunstenaars en Brusselse culturele organisaties, schoven programmeurs van Europalia, Beursschouwburg en Decoratelier aan voor een diner met traditionele Georgische gerechten en wijn.

Menu

Khinkali met paddenstoelen en dragon
Khinkali met verse kaas
Chakhaphuli met bonen, champignons en dragon
Pkhali met spinazie en walnoten
Auberginerolletjes met walnoten
Rode wijn ‘Artizani’ – Saperavi druif

Vriendelijk bereid door Erekle & Stella.

Binnenkort volgt een nieuwe werkweek met andere kunstenaars uit de Globe Aroma gemeenschap. Blijf op de hoogte!