Untitled 2

Egoo Dallas is een Georgische kunstenaar die in Brussel gevestigd is. Hij is een beeldend kunstenaar die werkt met verschillende media zoals installatie, collage en mixed media technieken, vertrekkend van tweedehands materiaal en gevonden voorwerpen van rommelmarkten: tijdschriften, oude tapes, munten, speelgoed of religieuze voorwerpen (ex votos, sculpturen).

Met zijn artistiek onderzoek stelt Egoo zowel persoonlijke als collectieve gevoelen

s centraal, zoals de zoektocht naar vrijheid en liefde, de wens naar positieve en fluïde seksualiteit (BDSM-reeks), maar ook sociale zaken met specifieke aandacht voor de rechten van de LGBTQIA+ gemeenschap.

Zijn recente werk richt zich op Jezus en andere figuren uit het christendom en verme

ngt religie met sociale kwesties, waarbij hij specifiek ingaat op de strijd en trots van queer gemeenschappen. Het resultaat is een verzameling iconen en elementen die doen denken aan orthodoxe religie.

Egoo Dallas is sterk ironisch en werkt vaak met paradoxale juxtaposities van heilige voorwerpen, genitale schilderijen en provocerende of humoristische uitspraken, een soort manifest voor de komst van een meer inclusieve en open(bare) religie en alternatieven voor religieus fanatisme.

NEWS

05.05.2024 Open studio day 

EERDERE EVENEMENTEN

Only the Lord Knows @ Brussels Gallery Weekend 2023
Documentatie door Deborah Ephrem hier

Pink Screens,The Queer Exhibition 2023 @Galeries Koninginnegalerij 26 Brussels

FOTOGALERIE