Opening Ateliers
LEARNING TO SAY GOODBYE, THE EXHIBITION

Globe Aroma was en is nog steeds het polyvocale platform voor kunstenaars die radicaal de mogelijkheden van expressie herdefiniëren. In de afgelopen twintig jaar was het de thuisbasis voor enkele honderden kunstenaars en de tedere medeplichtige van de meest buitengewone ontplooiingen.

Nu is het tijd voor Globe Aroma om nieuwe mogelijkheden te verkennen om kunstenaars te ondersteunen. En dus, om ruimte te maken voor, moeten we ons ontfermen over de creaties van de voorbije jaren en er afscheid van nemen.

Learning to Say Goodbye is een artistieke en praktische oefening in het archiveren, documenteren en collectioneren van de grote hoeveelheid kunstwerken (ongeveer 1000!) die begin 2020 van start is gegaan.

Deze selectie van werken is, toegegeven, een onvolledige staalkaart van de buitengewone manifestaties die de voorbije twintig jaar in de ruimte van Globe Aroma hebben plaatsgevonden. De selectie is hybride van aard, en de werken vertalen zich van zeer verschillende parcours. Lange tijd werden ze samengebracht in de gemeenschappelijke ruimte van het atelier op de bovenverdieping. En voor het eerst worden ze nu, na een sorteerproces, in het volle zicht gebracht en laten ze hun stem aan elkaar horen.

 • Kunstenaars:
  Sahra Abdikarin
  Camille Bakali
  Erik Gonzales
  Hassan
  Gillis Houben
  Issouf Ilboudo
  Baminla Timothée Lambony
  Saidou LY
  Conté Morlaye
  Rouchdi Mounsari
  Shilemeza Prins
  Abdou Razo
  Sunny
  Barry Ahmad Talib
  Larisa Utesheva
 • Tentoonstellingsteam:
  Sophia Attigui — curation
  Zoheir Boumelha — production
  Mahy Nambiar — production
  Amina Saâdi — communication
  Brecht Theunis — production
  Elli Vassalou — production