Party (3)

Liaison is een collectief van – en voor – queer muzikanten met een nieuwkomersachtergrond. Sinds mei 2023 gebruikt Liaison de repetitieruimte van Globe Aroma als plek om te werken en elkaar te ontmoeten.

Steun hun Growfunding-campagne en maak het mogelijk om een repetitieruimte voor queer migrantenmuzikanten te creëren en de Brusselse kunstscène diverser en toegankelijker te maken.

“Als een collectief van queer muzikanten met een migratieachtergrond hebben wij – en blijven wij – talloze obstakels tegenkomen in zowel onze persoonlijke als artistieke reizen, als gevolg van het aanzienlijke stigma tegen migranten, structureel racisme en het ontbreken van opvang voor queer asielzoekers. Als queer migrant-artiesten is het voor ons noodzakelijk om toegewijde ruimtes te hebben waar we steun kunnen krijgen en toegang hebben tot de nodige middelen om onze groei te bevorderen, anderen te helpen en actief bij te dragen aan de verbetering van de lokale artistieke scene. Helaas is er momenteel in Brussel geen toegewijde ruimte voor muzikanten zoals wij.

Met de steun van Globe Aroma werken we momenteel in een studio waar we elkaar ontmoeten en repeteren. Desondanks hebben we met de huidige muzikale en geluidsapparatuur niet de mogelijkheid om onze studio beschikbaar te stellen voor artiesten van andere genres dan DJ’s en drummers. De vraag is groot, maar onze middelen zijn beperkt. Daarom willen we met jouw hulp dit werkelijkheid maken en meer artiesten helpen hun artistieke werk te ontwikkelen. Bovendien zal het hebben van onze eigen studio ons helpen de kwaliteit en capaciteit te vergroten. Het zal ons helpen ons netwerk van partnerorganisaties uit te breiden en langdurige en vruchtbare samenwerkingsverbanden te creëren.

De missie van het project is het oprichten van een nieuwe repetitiestudio en hub die specifiek inspeelt op de behoeften van queer migrant-muzikanten die meerdere uitdagingen tegenkomen in hun artistieke reis. We streven ernaar een veilige en inclusieve ruimte te creëren die artistieke groei, samenwerking, culturele uitwisseling en kennisoverdracht bevordert.

  • Doneer HIER en steun dit project!