img_0527-best
img_0663
img_1735

CAPSAICIN is wat je voelt als je pikante pepers eet. Niet te zien en te ruiken, maar wel extreem voelbaar. Het brandt, het prikt, het jeukt en schreeuwt door je lijf. Een gevoel dat niet meer over lijkt te gaan, net zoals herinneringen en verlangens je gedachten aan flarden blijven scheuren.

In de voorstelling CAPSAICIN tracht een groep mensen verwoed een nieuw beginpunt te vinden. Op zoek naar een doordachte manier om een structuur te kraken en een systeem te rebooten. Ze willen in ons denken een virus planten, dat langzaam groeit en bloeit, met het effect van de strafste peper ooit.

CAPSAICIN is een beeldenstorm, een bevlogen relaas over bouwen en heropbouwen, over verwoesting en ruïnes, op het breukvlak tussen mythe en realiteit. Een mysterieus absurde voorstelling van Globe Aroma met een twintigtal acteurs. In zeven talen.

Michiel Soete woont in Brussel en is als freelance theatermaker verbonden met o.a. Theater Antigone, Laika en TransfoCollect. Hij creërde verschillende theatervoorstellingen samen met Marlies Jacques. Voor deze voorstelling werkt hij met nieuwkomers in Brussel rond hun brandende verlangens die zich niet laten stoppen door onmacht, woede of angst.

CAPSAICIN is een productie van Globe Aroma i.s.m. het Kaaitheater en kadert binnen een lange-termijnsamenwerking.