Sandra Issa

Sandra Issa (Libanon, 1984) studeerde beeldende kunsten in Libanon en Frankrijk. In haar artistiek werk laat ze zich kritisch uit over de actualiteit en de maatschappij. Aan de hand van tekeningen, schilderijen, installaties onderzoekt ze de impact van massamedia. Daarnaast maakt ze performances (live painting) in de publieke ruimte, vanuit het geloof dat kunst dichter bij de mensen moet staan.

Sandra over haar werk:
“In de natuur lijkt de realiteit eenvoudig en nabij. Ze bestaat uit verschillende vormen, kleuren, bewegingen, geluiden en geuren die we met onze zintuigen lichamelijk waarnemen. De realiteit van de stedelijke wereld waarin de meerderheid van de wereldbevolking zich vandaag de dag ontwikkelt, is complex en divers. Er is de individuele realiteit, die ons privé- en dagelijkse leven voorstelt. En ook de realiteit van anderen, van de verschillende gemeenschappen die we zien maar waarmee we zelden in contact komen. Ten slotte is er de realiteit van de informatie die wordt overgedragen door de massamedia zoals kranten, tv, radio of het internet.

Dit laatste vormt de basis van mijn werk. Mijn oeuvre is gebaseerd op het analyseren van informatieoverdracht door de massamedia, en op de impact die het heeft op de manier waarop ik de dingen waarneem. De verschillende beelden of verhalen die ik belangrijk vind, verzamel ik in notitieboekjes. Deze verzameling werk ik uit tot projecten over de mens en zijn gedrag in onze maatschappij, oorlog en de verschillende gevechtsvormen, de massamedia, publiciteit en hun invloed op de maatschappij. Door de informatie die ik verzamel te verwerken en ze een andere interpretatie te geven, druk ik mijn eigen waarneming van deze werkelijkheden uit. Dit “work in progess” wordt voorgesteld in de vorm van tekeningen, schilderijen en installaties.”