rasjotaylor

Geboren in ZIGUINCHOR (Senegal), AMADOU SALL, alias Ras Jo Taylor, had van kindsbeen af een passie voor wereldmuziek. In zijn jeugd vertoefde hij in het artistieke milieu van Casamance (Senegal).

Dit heeft zijn passie voor zang en percussie gevoed, vooral als het erop aan komt om de mens in al haar vormen, in haar schoonheid te tonen. Dat is zijn drijfveer geworden in het leven, ondanks de harde en moeilijke tijden die hij gekend heeft.

De artiest hecht bijzonder veel belang aan de traditionele ritmes en klanken van zijn regio. Hij heeft talrijke bands opgericht (MASSAGANA SOUND SYSTEM, CASA DI MUNSA, BLACK REBEL, ROOTS STRATEGIQUE).

Rasta verwijst vaak naar een typisch Afrikaanse menselijkheid en wijsheid door middel van anekdotes uit het dagelijkse leven in zijn geboorteland. Het is moeilijk om onverschillig te blijven voor zijn bijzondere charisma en zijn zichtbare en aanstekelijke plezier op het podium.

Hij woont sinds 1999 in Brussel en werkt als animator bij “la maison des enfants”.
Hij heeft net zijn eerste album uitgebracht, DOUTO, opgenomen in de studio “LA PLAYA” met zijn gebruikelijke muzikanten, studiomuzikanten en de zangers van de groep MIKA. In 2018 werd het nummer “boma” ook uitgebracht op de compilatie “Se Lal Bum”, geproduceerd door de vzw Globe Aroma.