keita
keitaselalbum

Keita Takei is een zanger van Guinese afkomst. Nog voor hij in 2004 in België aankwam, dook hij in de hiphopwereld van zijn geboortestad Conakry. Eenmaal in Brussel was hij niet weg te slaan van tal van podia waardoor hij snel het respect van het publiek verwierf.

Zijn muziek vormt een interculturele ontmoeting: vakkundig balanceert hij tussen hiphop, slam en traditionele Guinese muziek, spelend met de klanken van zowel het Frans als de talen van zijn land van herkomst.

Keita maakt geëngageerde muziek. De politieke en economische moeilijkheden van zijn land  worden vaak aangehaald, maar ook die van andere volkeren en vluchtelingen op deze aardbol. Zijn muziek vormt zo een boodschap van vrede en liefde.

Hij zal ook binnenkort weer op het podium staan met een muziektheaterstuk dat 100% van zijn hand komt. In ‘ Le vieux Yigi’ brengt hij een muzikaal verhaal voor een breed publiek met een ambitieus thema, want in de traditie van de Afrikaanse verhalen neemt het ons mee op pad op zoek naar vrede. Trouw aan zijn eigen stijl combineert Keita Takei Afrikaanse en Westerse muzikale invloeden in dit stuk over samenleven.

Naast zijn activiteiten als auteur, componist, uitvoerder en theatermaker is hij ook nog couturier van opleiding.