Mélopée is een muziekgroep opgericht door Kaspy Ndia, een muzikant uit de Democratische Republiek Congo. Hij afstudeerde in 2010 aan het Institut National des Arts de Kinshasa.

Van 2010 tot 2013 werkte hij samen met War Child en O.S.E.P.E.R (organisatie voor de opvolging, ondersteuning en bescherming van straatkinderen) als vrijwilliger voor de ondersteuning van kinderen die hun familie hebben verloren en slachtoffer zijn van de oorlogen in de Democratische Republiek Congo. Tegelijkertijd werkte hij ook met kinderen die lijden aan deze ongeneeslijke ziekte van de organisatie Anémique SS. Dit deed hij met de broeders Jezuïeten, om hen de smaak van het leven te laten proeven.

In 2013 nam hij deel aan het toneelstuk “A season in the Congo” van Aimé Césaire, geregisseerd door Joe Wright en Sidi Larbi Cherkaoui in Londen. Ook Chiwetel Ejiofor, die in “12 years a slave” speelde, en Daniel Kaluuya, die in “Black Panther” speelde.

In 2014 nam hij deel aan het toneelstuk “Genesis” in China met Yabin Wang, Chinese danseres en actrice. Ze speelt in “Het geheim van de vliegende dolken”. Daarna volgen: “Fractus V”, “Stoic” bij de Opera van Göteborg in Zweden. Later ook “Mea culpa” bij de Vlaamse Opera in België, “Nomad” en “4D+” met Sidi Larbi Cherkaoui. Hij is de choreograaf van Beyoncé en artistiek directeur van het Grand Théâtre in Genève.

Hij speelde ook gitaar in studio-opnames van enkele Antwerpse muzikanten zoals Tourist Le Mc (“Ubuntu”, …), T-love (“Married to the beat”) of Joeri in een Francis Cabrel-cover.

In 2019 creëert hij “Mélopée” met zijn vrienden Paola Pica en Sam Wuyts.

Attitude trekt gewoonte aan, die op haar beurt hoogte aantrekt … !