image00001

De in Brussel gevestigde Palestijnse kunstenaar Ismail Matar maakt gebruik van kalligrafie, schilderkunst en muurschilderingen om symbolen van hoop te materialiseren.
Toen hij in Gaza was, dienden de muren van vluchtelingenkampen als steun voor zijn kunst. Ismail had het gevoel dat hij de strijd van de mensen om hem heen op een oprechte manier kon weergeven. Ismail wil met zijn kunst niet per se politieke boodschappen overbrengen, maar focust liever op universele waarden zoals hoop, vrijheid en dromen. Door kunst te zien als een gemeenschappelijke taal die veel mensen kan bereiken, is Ismail in staat om over barrières heen te stappen en zijn universele boodschappen over te brengen.
Een ander centraal aspect van Ismails werk draait om het creëren van verandering die kan bijdragen aan een beter leven en een betere toekomst voor kinderen. Toen hij in Gaza was, nodigde Ismail kinderen uit om met hem te schilderen en organiseerde hij workshops voor hen om hen te helpen hun onderdrukte emoties los te laten en zichzelf te uiten door middel van kunst.

NEWS

05.05.2024 Open studio day