33

Beeldend kunstenaar en illustrator Hanna Potieshkina is geboren in Kherson (Oekraïne) en woont en werkt in Brussel. Door het gebruik van een groot aantal technieken, zoals schilderen, tekenen, fotografie en modeontwerp, laat Hanna mode en beeldende kunst naadloos in elkaar overvloeien.

Met een significante achtergrond in de modewereld reflecteert ze op de objectivering van het menselijk lichaam door middel van haar artistieke praktijk, waarbij ze verschillende gebieden doorkruist als een middel om zich bezig te houden met een verscheidenheid aan ideeën, disciplines en technieken.

Hanna creëert zachte kleding als reactie op ideeën over het lichaam die voortkomen uit haar eigen ervaring. Ze zoekt naar een oplossing om een gevoelige persoonlijkheid te beschermen tegen de uitdagingen van de omgeving. In haar kunst viert Hanna zachte en delicate vormen zonder terughoudendheid als het gaat om het tonen van kwetsbaarheid.

Als onderdeel van haar voortdurende verkenning van verschillende media, richt Hanna zich ook op het experimenteren en heroverwegen van fotografie. Om dit te bereiken speelt ze met factoren als toeval en tijd, maar ook met elementen uit het dagelijks leven, op zoek naar wat ze omschrijft als “spontane schendingen van de visuele orde”.

Onlangs begon Hanna te experimenteren met airbrush-tekenen op stof als een nieuwe illustratietechniek.

NEWS

05.05.2024 Open studio day