Habib_saher_1

Habib Saher (geboren in 1986 in Iran, momenteel gevestigd in Brussel) werkt met een breed scala aan materialen en zijn onderzoek draait om de thema’s tijd, dood en temporaliteit.

Zijn recente werken zijn een reflectie op de voortdurend veranderende aard van het leven, waarbij hij technologie en traditionele beeldhouwkunst combineert om werken te creëren die de vergankelijkheid van het leven vastleggen. Kunstwerken die niet zijn gemaakt om bewaard te blijven, maar om een eigen levensduur te hebben, met een begin- en eindpunt. Creaties die niet bedoeld zijn om statisch te blijven, maar eerder om in de loop der tijd te evolueren. Een reis die begint met de creatie van het werk en eindigt met zijn vernietiging.

Zijn werken kunnen worden beschouwd als een uitdaging voor het traditionele begrip van kunst, waar werken niet bedoeld zijn om te worden beschouwd als een eindproduct, maar eerder als een proces, als een herinnering aan de schoonheid van vergankelijkheid.

Hij heeft zowel een bachelor als een master in beeldhouwkunst behaald aan de Baku State Art University in Azerbeidzjan. Hij heeft zowel groeps- als solotentoonstellingen gehad in Iran bij de Naghsh Gallery, in Azerbeidzjan bij de Artim Art Space, Yarat Contemporary Art Space, H.Aliyev Center, de Baki Gallery, Azerbaijan Museum of Fine Arts, en in de Verenigde Staten bij de Seed Corn Gallery (Californië).

EERDERE EVENEMENTEN

05.05.2024 Open studio day