R55A6491

Fareed Aziz is een multidisciplinair beeldend kunstenaar, curator en scenograaf, geboren in 1994 in Caïro, waar hij zijn studie architectuur aan de Misr International University afrondde. Hij begon zijn carrière als interieurarchitect, voordat hij deze uitbreidde naar een reeks internationale projecten op het gebied van exterieurontwerp, stadsplanning, landschapsarchitectuur, retail en horeca. Hij werkte in de Verenigde Arabische Emiraten, Marokko, Hong Kong, Zuid-Korea en Vietnam. Zijn praktijk had ook betrekking op meubelontwerp en art direction in reclamebureaus. Deze eerste ervaring van culturele blootstelling bracht hem ertoe zijn beeldende kunstpraktijk verder te ontwikkelen.

Hij verhuisde naar Brussel om verder te studeren in Sint Lucas Antwerpen. Hij cureerde en nam deel aan een gezamenlijke tentoonstelling “Ghurba” waarbij hij zijn eigen artistieke grenzen onderzocht in een poging om een radicaal niveau van gemeenschapsvorming te bereiken.

On Proximity – “Mirrored space” is zijn tweede curatie die wordt tentoongesteld tijdens het Brussels Gallery Weekend in Globe Aroma en werd gemaakt in samenwerking met MAD.