BrimaDondon

Brima Dondon begon zijn muzikale carrière in 1994 als zanger in Guinée Conackry, zijn land van oorsprong. Hij werd bekend als reggae artiest dankzij samenwerkingen met de blinde muzikanten van de groep ‘Musical Flames’, afkomstig uit Sierra Leone. Daarnaast maakte hij ook deel uit van de MOURAG beweging (mouvement rasta de Guinée).
Als 1 van de reggae pioniers in Guinée, besluit hij naar Europa te verhuizen in 2003 om daar zijn muziek te promoten. Hij start er ‘the melting band’ met enkele lokale muzikanten, die elk dankzij hun eigen achtergrond zijn muziek beïnvloeden. Zo bekomen ze uiteindelijk tot een sound die bestaat uit een mengeling van traditionele en moderne invloeden. Zijn liedjes, gezongen in meerdere talen (Sousou, Malenke, Peul, Français, Anglais,…), gaan over sociale en culturele strijd, actueel in Afrika, maar zeker ook in Europa relevant omwille van het in vraag stellen van het kapitalisme in het moderne westen. Zijn boodschap is vaak van een waarschuwende aard, maar toch vooral ook positief.
Sinds 2012 hebben Brima Dondon en zijn Melting Band een trouwe aanhang gecreëerd in het Brusselse. In 2016 bracht hij het album Objectif uit, een uitgesproken en gepassioneerd van roots reggae-meesterwerk. In 2018 wordt zijn nummer ‘Se La Fet’ uitgebracht op de compilatie ‘Se Lal Bum’ van Globe Aroma.