IMG20221130180715
IMG20221130192449
IMG20221130194525
IMG20221130214450
Gisteren (30/11) heeft Globe Aroma “Kitchen. Table” verwelkomt, een performatief diner door Samah Hijawi uitgevoerd ter gelegenheid van de EVPA Impact Week 2022.

👉 Kitchen. Table is een onderzoek naar de geschiedenis van het maken van voedsel, en de beweging van voedselpraktijken in de tijd en over geografische grenzen heen. In deze voorstelling legt ze fundamentele vragen rond voedsel op tafel: tijd, handel en kapitalistische systemen bepalen hoe en wat we eten. Samen eten we gerechten met ingrediënten die geteeld werden in de grond van verre oorden, met kruiden en specerijen geplukt door mensen die we nooit ontmoet hebben.

  • Koks: Samah Hijawi, Anna Housiada & Shorena Noniashvili.
  • Technici: Hisham, Abdel & Brecht
  • Productie: Tiziana
  • Gecureerd door Simone Basani

EN

Yesterday (30/11) Globe Aroma hosted “Kitchen. Table”, a performative diner by Samah Hijawi performed on the occasion of the EVPA Impact Week 2022.
👉 Kitchen. Table. is a research on the histories of food making, and the movement of food practices over time and across geographies. By tracing singular ingredients or a recipe, the project reframes the foods on our table today, by thinking of migration and the body as an archive of food memory in Embodied Choreographies of Food, the spiritual and celestial stories that accompany food in Holy Cow and the Pomegranate, and in Ode to Asparagus that digs into the movement of foods through the ancient recipes that circulated around the Mediterranean. This project materialises in drawings and collages, photographs and performances with food.
  • Cooks: Samah Hijawi, Anna Housiada & Shorena Noniashvili.
  • Technicians: Hisham, Abdel & Brecht
  • Production: Tiziana
  • Curated by Simone Basani