NL

Op 6 December gaat Art For All naar Drawing Fiesta.

DRAWING FIESTA is een reeks creatieve workshops in Brussel die de verschillende talen van de stad vieren door middel van tekenen en verhalen vertellen.
In deze workshops, geleid door twee kunstenaars met verschillende moedertalen, verkennen de deelnemers gedurende een drie uur durende sessie taalkundige nuances. We verdiepen ons in gezegden, zinsstructuren, beleefdheid, leesinstructies en uitdrukkingen.

Deze workshop richt zich in het bijzonder op Litouws en Bulgaars.

Boris Pramatarov is een Bulgaarse beeldend kunstenaar die in België woont en een master in grafische kunsten behaalde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent (BE).
Zijn stripverhaal “A Short Story About Communication / Love” is de winnaar van de Fumetto World Comic Contest, Luzern 2017. Zijn illustraties zijn gepubliceerd in The New York Times, The New Yorker, De Standaard (BE) en hij heeft ontworpen voor Volcom (Amsterdam), Dr. Martens (Gent), adidas Originals (Moskou).
Medeoprichter van de illustratie- en tattoo studio Dino Et Fee, Brussel 2023.

Indrė Svirplytė is Litouwse en woont momenteel in Brussel.
Ze gebruikt tekeningen en wandtapijten om de kijker onder te dompelen in een mythologisch rijk bevolkt door vreemde personages. Haar motieven zijn geïnspireerd op religieuze iconografie: de Tuin der Gelukzaligheid of het Laatste Oordeel, maar ook op haar dagdromen en persoonlijke ervaringen.