getting softer 5
getting softer 1
getting softer
Espace Fxmme - Getting Softer_patchwork-31
getting softer2
Espace Fxmme - Getting Softer_patchwork-19

GETTING SOFTER, is een reeks workshops over verschillende textieltechnieken die elke donderdag plaatsvonden, met als doel om letterlijk een zachtere ruimte te creëren. Sinds april 2021 ontwerpt de groep een serie patchwork gordijnen.

De patchworkgordijnen worden zowel gebruikt in Globe Aroma, om een zachtere en vloeiendere ruimte te creëren, als in de openbare ruimte en in kunstinstellingen, om een veilige en intiemere nomadische uitwisselingsomgeving voor vrouwen te creëren.

Er zijn zes gordijnen gemaakt volgens verschillende thema’s die gebaseerd waren op brainstormsessies door de gemeenschap van Espace Fxmme. De thema’s waarover de vrouwen tot nu toe hebben gesproken in hun creaties zijn: “natuur, bergen en dieren”, “vrijheid”, “familie en thuis”, “moederschap en kindertijd”, en “moederland en oorsprong”.

Stitch ’n Bitch workshops zijn onderdeel van GETTING SOFTER. Stitch ’n Bitch workshops zijn een langzaam intiem proces van zachte gastvrijheid, co-creatie, kennisdeling en gezellig netwerken (socializen) tussen de vrouwen van Espace Fxmme, nieuwe leden, medewerkers en publiek.

Espace Fxmme presenteerde Getting Softer in verschillende steden door middel van Stitch & Bitch workshops en tentoonstellingen. Enkele van de plekken waar Getting Softer te zien was:

  • Amsterdam * Framer Framed
  • Berlijn * Stations
  • Gent * Festival van de Gelijkheid
  • Brussel * Beursschouwburg – Tashweesh Festival
  • Brussel * Alleedukaai