Traces for the future - Website banners dec
Traces for the future - Website banners dec4
Traces for the future - Website banners dec5
Traces for the future - Website banners dec6

Fase 1:

In 2022 viert Globe Aroma haar 20e verjaardag. Om dat te vieren slaan we de handen in elkaar met BNA-BBOT vzw, een Brusselse organisatie die sociaal artistieke geluidsprojecten ontwikkelt met stadsbewoners en geluidskunstenaars, en gaan we aan de slag met audio. In al haar vormen. Over de jaren heen waren er veel kunstenaars actief binnen onze muren met als resultaat zo’n 1000 kunstwerken. Omdat deze werken binnenkort de wijde wereld intrekken, willen we graag eerst nog de verhalen achter de kunstwerken en hun ontstaan vangen en bewaren. En dus gaan we vanaf oktober 2021 van start met een participatief audioproject. Audio, co-creatie, participatie en de mensen die bij Globe Aroma over de vloer komen staan hierin centraal.
Dat het eindresultaat audio zal zijn, staat vast. Welke vorm dit exact aanneemt: aan jou de keuze! We zijn op zoek naar mensen die mee in dit project willen stappen. Ben je een kunstenaar die zijn of haar verhaal wil doen? Lijkt eens aan de slag gaan met opnames maken en audio monteren je eerder wat? Of denk je: doe mij maar allebei? Iedereen is welkom! Wij zorgen voor een (technische) opleiding en begeleiden je bij elke stap.

WAT: Ateliers rond audio en storytelling.
WANNEER: Op woensdagen vanaf 18 uur.

Oktober:  27/10
November: 10/11, 24/11
December: 8/12, 22/12

WAAR: Globe Aroma.

Fase 2:

De afgelopen drie maanden hebben kunstenaars en creatievelingen uit onze community zich verzameld rond Traces for the Future, een participatief audioproject als laatste iteratie van ‘Learning to say goodbye’ traject.

Traces for the Future‘ is een project door en voor kunstenaars en creatievelingen dat ieders artistieke praktijken onderzoekt en zichtbaar wil maken, maar ook de werking van Globe Aroma via de community zelf.

Samen met BNA-BBOT verkenden zij verschillende aspecten van een audioproject, zowel op technisch als op inhoudelijk vlak, waarbij zij zich uiteindelijk concentreerden op een radioshow als eerste stap voor uitzending en experiment.

Op 21 december om 16 uur wordt het radioprogramma (frequentie: 105.4) live uitgezonden op Radio Panik vanuit Globe Aroma.

Gedurende 1 uur zullen verschillende kunstenaars en creatievelingen hun gedachten, politieke meningen, uitwisselingen, voordrachten, poëzie en muziek delen. Deze uitzending is ook een gelegenheid voor onze muzikanten en spoken word-artiesten om hun werk te laten horen in deze moeilijke tijden voor muzikale evenementen.

  •  Radio Globe Aroma #session 1

Presentator: Shilemeza Prins
Technical engineer: Ifrah Yusuf
Dj: Ludovic ‘Moune’ Ramamonjy
Interviewees: Gueladio Ba, Da Flow, Nail Sumbul, Kaspy Ndia, Uzoma Hansen, Barry Ahmed Talib, Pierre Delagrange, Baminla Timothy Lambony, Youssef Moukil et Jonathan Eliseu Sapiyossi.

Contact: an.vandermeulen@globearoma.be and mattias.debacker@kuleuven.be

In collaboration with BNA-BBOT an supported by HERA.