Traces for the future - Website banners dec
Traces for the future - Website banners dec4
Traces for the future - Website banners dec5
Traces for the future - Website banners dec6

Fase 1:

In 2022 viert Globe Aroma hun 20ste verjaardag. Voor deze gelegenheid werken we samen met BNA-BBOT, een Brusselse organisatie die sociaal-artistieke geluidsprojecten ontwikkelt met bewoners en kunstenaars. In de loop der jaren zijn vele kunstenaars binnen onze muren actief geweest, met als resultaat zo’n 1000 kunstwerken. Omdat deze werken binnenkort op de wereld worden losgelaten, willen we eerst de verhalen achter de kunstwerken en hun oorsprong vastleggen en bewaren.

Dus vanaf oktober 2021 starten we een participatief audioproject. Audio, co-creatie, participatie en de mensen die Globe Aroma bezoeken staan centraal in dit proces. Het eindresultaat van dit project zal audio zijn.

Maar in welke vorm precies: de keuze is aan u!

We zijn op zoek naar mensen die bij dit project betrokken willen raken. Bent u een kunstenaar die uw verhaal, of het verhaal van uw werk, wilt vertellen? Wil je werken aan het opnemen en bewerken van audio? Of allebei? Iedereen is welkom! Wij zorgen voor (technische) training en begeleiden u bij elke stap.

WAT: Workshops verhaal en geluid
WANNEER: Woensdag vanaf 18u

Oktober: 27/10
November: 10/11, 24/11
December: 8/12, 22/12

WAAR: Globe Aroma.

Fase 2:

De afgelopen 3 maanden hebben kunstenaars en creatieven uit de Globe Aroma gemeenschap zich verzameld rond ‘Traces for the Future‘, een participatief audioproject als laatste iteratie van het ‘Leren afscheid nemen’ traject.

Traces for the Future’ is een project door en voor kunstenaars en creatieven, die de artistieke praktijken van iedereen onderzoekt en zichtbaar wil maken, maar ook het functioneren van Globe Aroma via de gemeenschap zelf aan de orde wil stellen.

Samen met BNA-BBOT hebben zij verschillende aspecten van een audioproject verkend, zowel technisch als inhoudelijk, om zich uiteindelijk te richten op een radioprogramma als eerste stap van verspreiding en experiment.

Op 21 december om 16u wordt de radioshow (frequentie: 105.4) live uitgezonden op Radio Panik vanuit Globe Aroma.

Gedurende 1u zullen verschillende kunstenaars en creatieven hun gedachten, politieke meningen, uitwisselingen, voordrachten, poëzie en muziek delen. Deze uitzending is ook een kans voor onze muzikanten en spoken word artiesten om hun werk uit te zenden in deze moeilijke tijden voor muzikale evenementen.

  •  Radio Globe Aroma #sessie 1

Presentator: Shilemeza Prins
Technisch ingenieur: Ifrah Yusuf
Dj: Ludovic ‘Moune’ Ramamonjy
Geïnterviewden: Gueladio Ba, Da Flow, Nail Sumbul, Kaspy Ndia, Uzoma Hansen, Barry Ahmed Talib, Pierre Delagrange, Baminla Timothy Lambony, Youssef Moukil en Jonathan Eliseu Sapiyossi.

Contact: an.vandermeulen@globearoma.be en mattias.debacker@kuleuven.be

In samenwerking met BNA-BBOT en ondersteund door HERA.