Website banners homepage2

Welkom bij de derde editie van Summer Of Globe, ons multidisciplinair kunstenfestival. Ook dit jaar zetten we onze deur open en vallen we de straat (de la Braie) en de stad binnen om artistieke ervaringen en nieuwe ontmoetingen mogelijk te maken.

In het kader van het Summer of Globe festival bieden we elke dag een andere workshop aan via een Zomerschool. Al deze workshops zijn gratis, maar inschrijving is verplicht.

Er zijn twee soorten workshops:

 • Initiatie toegankelijk om kennis te maken met de kunsten en Globe Aroma (workshops voor groepen gerelateerd aan asiel, migratie en opvangorganisaties).
 1. VOORSTELLING (DAG 2) (30/6)

  • 15u: Dansworkshop ‘Le Maillot – One Size Fits All’ gratis workshop onder leiding van de performers van Le Maillot – One Size Fits All. Wil je voetbalbewegingen omzetten in dans, dan is deze workshop iets voor jou!

WOORDEN, TAAL, EEN LACH (DAG 6) (7/7)

• 15h : Atelier de calligraphie animé par l’artiste iranien Masjid

 1. EEN PODIUM VOOR IEDEREEN (DAY 7) (8/7)
  • 15u: Mixing Languages workshop door Fareed Aziz en Mirra Markhaeva, die momenteel een tentoonstelling hebben in Zinnema (Ghurba) over taal. Mirra en Fareed werkten een maand lang samen en spraken alleen hun moedertaal met elkaar: in het Arabisch en in het Buryat.
 • Workshop (voor iedereen maar ook voor groepen gerelateerd aan asiel, migratie en opvangorganisaties).
 1. OUD (INSTRUMENT / DAG 3) (1/7)

  17u: Een Oud maken met Haydar Nagm Abbood. Je volgt een stap voor stap proces met Haydar Nagm Abbood om een Oud te maken, van de keuze van het hout tot het stemmen van de snaren.

 2. MODE & ANTI-MODE (DAG 4) (2/7)

  •15u: Getting Softer (Espace Fxmme) Opening en textielworkshop. Kom met ons weven en borduren en laat ons de zachtheid omarmen. Deze activiteit is gratis en toegankelijk voor gezinnen.

 3. KUNSTPRAKTIJKEN IN VIJANDIGE ZONES (DAG 5) (6/7)

  •15u: workshop vilten voor kinderen met Salome Grdzelischvili (vanaf 6 jaar). De workshop wordt gegeven in het Russisch en vertaald in het Frans en Engels. Voor deze workshop willen we een specifieke oproep doen aan kinderen uit Oekraïne (maar andere kinderen zijn natuurlijk ook welkom). Deze workshop staat open voor iedereen en is gratis.

Neem contact op met Amina via amina@globearoma.be of telefonisch (0472568528) als u een workshop voor uw groep wilt boeken.