Website banners homepage2

Welkom op de derde editie van ons multidisciplinaire kunstenfestival Summer Of Globe. Ook dit jaar zetten we onze deur weer open en trekken de (Mout)straat en de stad in en maken we artistieke ervaringen en nieuwe ontmoetingen mogelijk.

In het kader van het festival Summer of Globe, bieden we elke dag andere workshops aan in onze gezellige zomerschool (gratis, inschrijven verplicht).

Er zijn twee workshoptypes:

 • Laagdrempelige kennismaking met Globe Aroma (voor groepen verbonden aan asiel-, migratie-, en opvangorganisaties).
 1. PERFORMANCE (DAY 2) (30/6)
  • 15u : Dansworkshops ‘Le Maillot – One Size Fits All’ geleid door de performers van Le Maillot – One Size Fits All. Als je zin hebt om van voetbalbewegingen dans te maken, ben je in deze workshop aan het juiste adres!
 2. OUD (INSTRUMENT / DAY 3) (1/7)
  • 15u : Workshop Radio maken
 3. WOORDEN, TAAL, EEN LACH (DAY 6) (7/7)
  • 15u : Workshop kalligrafie door de Iraanse kunstenaar Majid
 4. EEN PODIUM VOOR IEDEREEN (DAY 7) (8/7)
  • 15u : Workshop ‘Mixing Languages’ door Fareed Aziz en Mirra Markhaeva die momenteel een expo in Zinnema (Ghurba) hebben, rond taal. Een maand lang werkten Mirra en Fareed samen terwijl ze alleen hun eigen moedertaal met elkaar spraken: in het Arabisch en in het Buryat.
 • Workshop (voor iedereen maar ook voor groepen verbonden aan asiel-, migratie-, en opvangorganisaties).
 1. OUD (INSTRUMENT / DAY 3) (1/7)
  • 17u : Interactieve workshop over hoe een Oud wordt gemaakt. Haydar Nagm Abbood zal een inleiding geven over de stappen van het oud-maken, de onderdelen, en het verschil tussen de Iraakse, Egyptische en Turkse stijlen. Haydar is een professionele oud-maker uit Irak, gevestigd in Brussel.
 2. FASHION & ANTI-FASHION (DAY 4) (2/7)
  • 15u : Getting Softer (Espace Fxmme) Opening en textielworkshop. Kom met ons weven en borduren en laat ons de zachtheid omarmen. Deze activiteit toegankelijk voor families.
 3. ART PRACTICES IN HOSTILE ZONES (DAY 5) (6/7)
  • 15u : Viltworkshop voor kinderen met Salomé Grdzelischvili (vanaf 6 jaar). De workshop gaat door in het Russisch en zal vertaald worden naar het Frans en Engels. Voor deze workshop willen specifiek een oproep lanceren naar kinderen uit Oekraïne (maar uiteraard zijn ook andere kinderen welkom).
 4. WOORDEN, TAAL, EEN LACH (DAY 6) (7/7)
  • 15u : Storytelling workshop door Amanda Gielen, een verhalenverteller en maker van het YouTube-kanaal Les Bras de Morphée. Het doel van deze tweedaagse workshop is om te leren over creatief schrijven en verhalen vertellen, door middel van een heel specifiek soort verhalen: sprookjes. Aan het einde van de workshop zullen de deelnemers geleerd hebben om hun creativiteit te benutten om hun eigen sprookje te schrijven, en om vol zelfvertrouwen op hun eigen manier te vertellen.
 5. Een podium voor iedereen (DAY 7) (8/7)
  • 15u : Workshop ‘Public Speech’ door Amanda Gielen, een verhalenverteller en maker van het YouTube-kanaal Les Bras de Morphée. In deze workshop leer je alle technieken die je nodig hebt om kalm je stem te gebruiken en je lichaam te bewegen zodat mensen echt luisteren naar wat je te zeggen hebt, ongeacht of je al in het openbaar gesproken hebt of geboren bent onder de spotlights. Je maakt kennis met ademhalingstechnieken, lichaamshouding, …

Neem contact op via amina@globearoma.be of via telefoon (0472568528) als jij graag voor jouw groep of jezelf een workshop reserveert.