on the go

Aan alle muzikanten uit ons netwerk:

Onze vrienden van Beursschouwburg vroegen ons of we een muzikant of band zouden kennen die geïnteresseerd zou zijn in hun music walks project ‘on the go’. Wat is een music walk? Dat leggen ze zo uit:

Tijdens de lockdown probeerde ik elke dag ergens in de stad of in een park een wandeling te maken. Ik luisterde naar podcasts of muziek en het idee ontstond om Brusselse muzikanten te vragen een soundtrack te maken voor een specifieke route.

U bent een van de mensen die ik hierbij wil betrekken als u geïnteresseerd bent om deel te nemen.

Het plan is dus om een soundtrack (tussen 30 en 40 minuten) te maken voor een gebied, een route in Brussel. Dat kan rond uw buurt zijn of een plaats die voor u betekenisvol is. Het ‘geluid’ kan muziek zijn, je eigen tracks of die van iemand anders, spoken word, poëzie, veldopnames, een politieke boodschap,…

Beursschouwburg zal de soundtracks inbedden op hun website zodat mensen het kunnen streamen en de wandeling kunnen maken. Voor wie geen smartphone heeft zal Beursschouwburg mp3-spelers uitdelen. Ze zijn hier een aantal weken geleden mee begonnen en zullen doorgaan tot volgende zomer.

Ze zullen ook een kaartje toevoegen voor de route en wat verdere instructies om de wandeling te doen.

De andere muzikanten die al ja hebben gezegd:

(SAGAT, Carrageenan, Mika Oki, Le Motel, SKYH1, Cheb Runner, Ben Bertrand, Susobrino, Fatoosan, Naomi Klaus, Vieze Meisje, MIMI, BRYN, épong, Vica Pacheco, Farida Amadou, MCCloud, Jordi Grognard, Pak Yan Lau, Femke Fredrix, Rick Shiver&Reymour, Ugne & Maria, Rebel Up! ). Bijvoorbeeld: De ene doet het Chinese Paviljoen, de andere de vijvers (forêt de Soignes), dan marché du Midi tot Beurs,…
Hier kan je al ander muzikale wandelingen ontdekken.

Beursschouwburg zorgt voor een productiebudget en de uiteindelijke mastering van de opname. Globe Aroma voegt daar haar artistieke en productionele ondersteuning aan toe.

Als je geïnteresseerd bent in het maken van een music walk, stuur dan je idee als geschreven tekst, video of opname naar brecht@globearoma.be  . Je voorstel moet bestaan uit een artistiek concept, een plek in Brussel waar je een wandeling wilt maken. Geef een reden waarom je dit op die specifieke plek wilt doen. Ten slotte maak je een lijst van praktische behoeften die je hebt om de opname te maken waaraan je dacht.


DE UITERSTE DATUM VOOR HET INDIENEN VAN EEN AANVRAAG IS 7/01/2021.
De opname moet worden voltooid 29/01/2021.