signal-2023-03-10-000318_004 2 2 OK

Globe Aroma organiseert elke donderdagavond “Poetik Riots Workshop”.
#workshop creatief schrijven #poëzie

Deze poëtische schrijfworkshop is een uitnodiging om samen te komen om ons het schrijven toe te eigenen en onze verbeelding te ontvouwen.

Los van het nieuws beschouwen we dit moment als een adempauze. In een gemoedelijke omgeving kunnen we woorden die te lang in onze ingewanden zijn blijven zitten, in deze ruimte geboren laten worden. Woede, vreugde, verdriet en tederheid samen omzetten in gedichten wordt een bevrijding.

Er wordt geen voorkennis of schrijfervaring verwacht, alleen nieuwsgierigheid en onbevangenheid zijn welkom. Verlegen of extravert welkom!

Deze workshop is bedoeld voor vrouwen-x. Hij vindt plaats in het Engels en Frans (hoewel iedereen schrijft in de taal van zijn keuze: Arabisch, Farsi, Lingala, Vlaams, Italiaans, Oekraïens, Spaans,

Het vindt plaats in het Engels en Frans (hoewel iedereen in zijn eigen taal schrijft: Arabisch, Farsi, Lingala, Vlaams, Italiaans, Oekraïens, Spaans, Swahili, Portugees etc.) binnen een antiracistisch, feministisch, dekoloniaal, ecologisch en intersectioneel kader.

“Voor vrouwen is poëzie dus geen luxe. Het is een vitale noodzaak van ons bestaan. Zij vormt de kwaliteit van het licht waarin wij onze hoop en dromen van overleving en verandering, van de toekomst, vastleggen. Dromen van overleving en verandering, eerst omgezet in taal, dan in ideeën, dan in meer tastbare acties. Poëzie is het middel waarmee we het onbenoembare een naam geven, zodat het… het onbenoembare, zodat het gedacht kan worden. De verste uithoeken van onze hoop en vrees worden in elkaar geflanst door onze gedichten, gesneden uit de rots van onze dagelijkse ervaringen”. Audre Lorde

Aan het einde van de schrijfworkshops willen we een collectieve publicatie in de vorm van een gedichtenbundel uitbrengen.

Practical information

  • Wanneer vindt de workshop plaats? Deze workshop vindt momenteel plaats op donderdagavond van 18.30 tot 21.30 uur.
  • Waar? Globaroma: Rue de la Braie 26, 1000 Brussel.
  • Gratis
  • Meer info hier

Over

  • Workshop facilitation: Luce Goutelle
  • Coordination & communication assistance: Nadine Farah Naffah
  • Illustration : Atiaf Alwazir
  • Production : Looops (within the framework of the project Métamorphoses supported by the FWB)
  • Support & Partners : Globaroma, The Kitchen, Lagrange Points and Fédération Wallonie-Bruxelles