BeloFanck

Belo Fanck is een zanger en danser van Angolese afkomst, die zich altijd al aangetrokken voelde tot muziek. Zijn danscarrière begon in zijn geboorteland, Angola, in samenwerking met verschillende muziekgroepen. In België zette hij zijn ontwikkeling voort door deel te nemen aan initiatieven zoals “out of the toolbox” georganiseerd door Danspunt.

Hij is actief in verschillende projecten als choreograaf, danser en muzikant, waaronder #coded in: ‘Wakanda Family’, ‘The Greatness within you’, ‘Naked soul’ en ‘Dance your words’. Zijn grootste project is zijn stuk ‘O sol brilha para todos’ dat hij presenteert met Pianofabriek.

Zijn muzikaal verhaal begon toen hij deelnam aan de activiteiten van Art For All, waarna hij al snel zijn weg vond tot het repetitielokaal . Daar leerde hij zichzelf piano spelen en sindsdien is hij er niet weg van te slaan.
Belo maakte in 2019 zijn muzikaal debuut met eigen composities tijdens een succesvolle performance in de Kaaistudio’s (Brussel) met hernemingen in Nona (Mechelen) en Le nouveau théâtre de Montreuil (Parijs). Hij werkt regelmatig samen met Globe Aroma, CUBE en Kaaistudio’s en presenteerde enkele composities van zijn eerste EP, Belo Dia, tijdens een residentie in Destelheide.

Geïnspireerd door Quincy Jones mixt Belo Fanck graag verschillende soorten muziek. Voor hem gaat het om zelfexpressie. Met zijn muziek probeert hij mensen te motiveren en te verlevendigen. Zijn belangrijkste boodschap is ‘geloof in jezelf’.