116

Papierkunstenaar – Danser

Foo is geboren op 7 september 1969 in Java (Indonesië). Schilderen en papier plooien leerde hij zelf en hij ontwikkelde de papierkunst op z’n eigen manier. Foo is in België sinds 2003 en verbleef maarliefst 11 jaar in het asielcentrum Klein Kasteeltje.

Sinds augustus 2004 is Foo lid van Globe Aroma. Hij kwam tot 2014 dagelijks naar het atelier om z’n artistieke activiteiten uit te oefenen. De eerste jaren schilderde hij veel, voornamelijk taferelen uit de natuur. Met deze schilderijen nam Foo reeds enkele malen deel aan tentoonstellingen, oa Kunst op de Vlucht’ in Lier (april 2005) en in het Jacquard museum te Roubaix (sept 2005)

Nadien concentreerde Foo zich op de papierkunst, waar hij veel succes mee oogst, omwille van de grote originaliteit en het geduld dat dit vraagt. Voor het project Synapse van Canaletto creëerde hij een grote papieren vis.(sept 2006)

Naast deze tentoonstellingen was Foo aanwezig op de Kerstmarkt te Brussel, het Vijverfestival te Dilbeek,  Micromarché en nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen bij Globe Aroma.