image_episode1_writingworshop-31.05.2023_page-0001

Schrijfworkshop met Luce Goutelle

#creatief schrijven #poëzie #meertalig #futurologie

Deze workshop poëtisch schrijven onder leiding van onderzoeker en transdisciplinair kunstenaar Luce Goutelle nodigt u uit om de paden van gewenste toekomsten op te sporen, om de verhalen van onze toekomst weer in eigen handen te nemen. Het is een ruimte voor uitwisseling en experiment waar we onze krachten bundelen om de wereld te schrijven die we willen zien, waar we onszelf toestaan om samen te dromen. Deze sessie is een inleiding tot een nieuwe reeks workshops die worden uitgevoerd in het kader van het project “Schrijven voor de toekomst”. “.

Onze dromen zijn gekoloniseerd door apocalyptische visies en grotendeels in stand gehouden door het geroezemoes van de media. Technocratische taal, economische bevelen en het spook van de oorlog zijn ons leven…
ons leven en onze gesprekken.

Niet langer lijden maar schrijven, zich een nieuw maatschappelijk paradigma voorstellen, de deuren naar nieuwe horizonten openen zijn meer dan ooit essentiële activiteiten.
Zoals de schrijver Felwine Sarr het zo treffend zegt: “De toekomst ontstaat omdat we er in het heden aan denken. We projecteren het in een denkbeeldige wereld, in onze gedachten en we handelen om het waar te maken. Je moet een visie hebben. Je moet een visie hebben over waar je heen wilt. Je moet een visie hebben over wat voor soort maatschappij je wilt opzetten om het te laten gebeuren.
____________________________________________
Plaats: Globe aroma, Rue de la Braie 26, 1000 Brussel
Datum: woensdag 31 mei 2023 van 18:30 tot 21:30 uur

Voorwaarden voor deelnemers:
Gratis, vrije toegang.
Er wordt geen voorkennis of schrijfpraktijk verwacht, alleen nieuwsgierigheid en openheid van geest zijn welkom. De uitwisseling vindt plaats binnen een antiracistisch, feministisch, decoloniaal, ecologisch en intersectioneel kader.
Deze schrijfworkshop maakt deel uit van een serie van meerdere sessies die meestal op woensdagavond plaatsvinden, voel je vrij om één sessie, meerdere of de hele serie te volgen!

Taal: De workshop wordt gegeven in het Frans en Engels, maar elke deelnemer wordt uitgenodigd om te schrijven in de taal van zijn keuze (Frans, Engels, Arabisch, Perzisch, Italiaans, Lingala, Spaans, Swahili, Nederlands, Farsi, enz.)

Publicatie project:
Deze reeks workshops poëzie schrijven zal resulteren in de publicatie van een meertalige dichtbundel (eind 2023).

Productie, ondersteuning & partners: Een productie van de vzw Looops met de steun van de Fédération
Wallonie-Bruxelles, Globe aroma en The Kitchen. We willen ook graag Lagrange Points bedanken voor haar steun
aan het begin van dit project.

Contact: luce@looops.org