NP_FB_Banner_artwork

Het Libanese duo “NP” van Jad Atoui en Anthony Sahyoun presenteert op 12 mei in Globe Aroma zijn volgende experimentele elektronische album.

Hun muziek verkent niet-deterministische benaderingen van elektronische muziekproductie, gebaseerd op geïmproviseerde technieken met behulp van gitaar, modulaire systemen en synthesizers.

  • Deuren open om 19:30
  • Concert om 20:00
  • Gratis toegang

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inspanningen van NP, Globe Aroma, Tashattot Collective en Volta.

Over NP

NP is een elektronisch en experimenteel duo gevormd in 2019 door Jad Atoui en Anthony Sahyoun. Het reflecteert op de huidige politieke transformatie en haar opgelegde onzekerheden, als een methode om muzikale toekomsten te verkennen. Ze hebben naam gemaakt in Libanon voor het spelen van uitgebreide experimentele muziek, met behulp van gitaren, akoestische objecten, modulaire systemen en programmering. Ze hebben samengewerkt met Joe Saade aan videowerken, en presenteerden een film van een uur over introspectie door extrospectie voor Lumens Stockholm. Ze geven ook verschillende workshops over het gebruik van programmering voor muziekproductie.

Sinds 2021 toeren ze door de EU en hebben ze verschillende concerten gegeven in Beiroet, Koerdistan en de Verenigde Arabische Emiraten, evenals Cineconcerten en uitgebreide groepsformats met Kinematik, Mazen Kerbaj, Fadi Tabbal en Bana Haffar.