33383168_10155203260986086_4049988425929981952_o

Global Street Sounds klinkt als werelds en ‘streetwise‘. Vanaf de namiddag in en rond de hele Steenstraat, in en naast de AB. In de zaal spelen Ifriqiyya Electrique, AMMAR 808 en Jupiter & Okwess en in en rond de Steenstraat zijn er nog verschillende podia

Global Street Sounds blijft een divers en gratis feest op zondag 16 september. Na de grote vakantie mogen alle zintuigen terug opgejut worden met een unieke muziekmix, culinaire excursies, animatie en attracties …

Oh ja, 16 september is ook de derde zondag van de maand, dus autoloze zondag. Op het programma staan o.a.

The Music Village: Stalin Black

Deze Brussels-based band bestaat uit Stalin (KRD), Mirsad (RKS) en Moune (MG). Drie continenten verenigd in één band.
Stalin Black brengt een unieke mix van muzikale stijlen samen die zweeft tussen flamenco en blues, rock en zigeunermuziek. De bandleden ontmoetten elkaar in het open kunsthuis Globe Aroma in 2015 en begonnen al snel live op te treden. Grenzen zijn een taboe voor hen, ze nemen je dan ook mee van de feestelijkste muziek naar erg intieme momenten.

Electrocution: Da Pemba

Brussels hiphopproject dat met hun Afro-Braziliaanse ritmes, heavy synth electronica en Franse rap een opzwepende en boeiende sfeer weten te creëren.

Mr. Ego: Wahati Soul

Chama en Amanda leren elkaar in 2015 kennen binnen Globe Aroma, als snel is er een muzikale klik en besluiten ze om samen muziek te maken. Hun project groeit uit tot een kwartet en brengt swingende grootstedelijke future soul.