Saida4

De Tunesische theatermaakster en actrice Saida Manai speelt haar voorstelling Essaye encore in de Brussels KVS tijdens WIPCOOP.

Ook op de derde Brusselse editie van WIPCOOP houdt vers artistiek geweld uit de Brusselse scène halt op de wonderbaarlijke route van zijn creatieproces, om aan een beperkt publiek te tonen waar het staat. Een korps aan professionelen uit alle hoeken van het land (dramaturgen, programmatoren, kunstcritici …) tekenen present en gaan met de artiesten in dialoog over het getoonde ‘work in progress’. Tussendoor kan het publiek zich laten inspireren door ‘pitch breaks’ over artistieke initiatieven in de stad.

In Brussel geven deze artiesten een voorsmaakje van hun creaties: Nadine Baboy, Sihame Haddioui, Ilyas Mettioui & Zoé Janssens, Adnane Lamarti en Saida Manai.

17:00 – 17:30 WIP 5: Essaye encore – Saida Manai 
Essaye encore is gericht aan alle vrouwen en de dagelijkse strijd die ze voeren in het leven. Een vrouw zit gevangen tussen herinneringen uit het verleden en het leed van het onzekere heden. Het leidt tot verwarring tussen de nostalgie naar een verloren wereld, de goesting om eruit te geraken, de last van tradities en ballingschap. Het stuk nodigt de toeschouwer uit tot een interculturele dialoog en tot het uitwisselen van gemeenschappelijke rijkdom. Maar in de eerste plaats is Essaye encore een hoopvolle oproep tot samenleven.