Op donderdag 23 maart, werkt Espace Fxmme aan vilt techniek. Samen experimenten ze hoe ze een viltworkshop kunnen geven.

About Getting Softer

Getting Softer (hoofdstuk 4 van Talk with the walls) is een reeks workshops over verschillende textieltechnieken die elke donderdag plaatsvonden, met als doel zachtere gastvrijheidsschepen te maken voor de gemeenschap van Globe Aroma. De groep heeft met alle opgedane kennis een reeks patchwork gordijnen ontworpen (ook kussens en tapijten) om een zachtere, meer vrouwelijke en vloeiende manier van ruimte creëren en vasthouden in te richten; die van textiel.

De elementen worden binnen Globe Aroma gebruikt, maar hebben ook het potentieel om een nomadische ruimte te creëren die rondreist en een veiligere, intieme ruimte van uitwisseling voor wxmen en non-binaire mensen in de publieke sfeer, kunstinstellingen en wxmenruimten manifesteert en herbergt.

  • ESPACE FXMME – WOMXN SPACE, opgericht kort voor de pandemie, is een time-based project dat elke donderdag plaatsvindt in Globe Aroma. Het is een platform voor vrouwelijke/non-binaire kunstenaars en creatievelingen om een veiligere ruimte te creëren in een omgeving die voorheen gedomineerd werd door vooral mannen.
  • Espace Fxmme is Anna Housiada, Shilemeza Prins, Mimouna Amri, Hafize Azimi, Shorena Noniashvili, Elli Vassalou, Ifrah Yusuf, Salimata Conde, Jasmien De Ryck, Clara de Vos, Mirra Markhaeva, Sahra Abdikarin, Taziri Alomrani, Soumaya Mahroug, Kaatje Vermeiren, Mona Cornelis, Joan Somers Donnely, Larisa Utesheva, Maria Muehombo, Zam Zadeh, Pascale Felten, Bruna Esperi, Barbara Prada, Latifa, Christina Phoebe, Stelios Vassalos, Deborah Williams en meer.

met de steun van Welzijnszorg