Agenda Website design - EF

We nodigen je van harte uit op de Espace Fxmme infodag op 21 september in Globe Aroma. Dit evenement heeft als doel Globe Aroma voor te stellen aan vrouwen met een nieuwkomersachtergrond* die interesse hebben in artistieke & creatieve praktijken.
We nodigen je graag uit om de 21ste bij ons te zijn zodat we elkaar kunnen leren kennen, deel kunnen nemen aan creatieve workshops en samen een maaltijd kunnen delen.

* Tijdens de Espace Fxmme dagen nodigen we alleen vrouwen uit, op deze manier kunnen we een veilige en comfortabele omgeving creëren waar we creatieve vrouwen ontvangen.

PROGRAMMA

10h: Informeel & warm onthaal met koffie/thee en ontbijthapjes, presentatie over Globe Aroma & Espace Fxmme
11-12h30h: Dansworkshop met Massinda Zinga
12h30-14h: Lunch & verkenning van de Globe Aroma ruimte
(Er zullen vegetarische en niet-vegetarische opties zijn)

14h30-16h30: Workshop textiel schilderen met Mirra Markhaeva
16h30- 17h: Theetijd
17h: Textiel workshop Getting Softer met The Sisters + diner
20h: Einde

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Je kunt met een groep vrouwen van je centrum komen, maar vrouwen kunnen ook individueel komen.
  • Vrouwen kunnen besluiten om de hele dag te komen, of – als het niet mogelijk is vanwege andere verplichtingen – alleen ’s ochtends, of alleen ’s middags, of alleen ’s avonds. We proberen flexibel te zijn en ons aan te passen aan ieders ritme.
  • Vrouwen kunnen hun kinderen meenemen.
  • Vrouwen die donderdag de 21e niet beschikbaar zijn (maar wel interesse hebben in Espace Fxmme) zijn natuurlijk welkom op een van de volgende donderdagen. We zullen ze individueel ontvangen en uitleggen hoe we werken. Globe Aroma zal openstaan voor vrouwen die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van individuele artistieke projecten (zoals schilderen, naaien, sieraden maken, koken…) met behulp van materiaal dat wordt verstrekt door Globe Aroma. Degenen die niet konden komen op donderdag 21 kunnen dat nog steeds doen door gewoon een andere dag te komen of door contact met ons op te nemen.

We vragen je vriendelijk om je aanwezigheid van tevoren te bevestigen en het geschatte aantal vrouwen dat het evenement zal bijwonen met ons te delen. (We begrijpen heel goed dat dit niet zo makkelijk te plannen is, dus laat het ons ook weten als het niet mogelijk is om van tevoren te bevestigen). Zoals eerder gezegd, het is niet verplicht om de hele dag aanwezig te zijn, maar het zou ook gewaardeerd worden als je ons kunt vertellen wanneer voor jou een geschikt tijdstip is om te komen.

WORKSHOP 1

Titel: Bloei als een bloem
Geleid door: Massinda Zinga
Tijd: 11 uur
Duur: 1 uur 30 minuten
Je bent welkom zoals je bent om deel te nemen aan de dansworkshop van Massinda Zinga.
Ze zal je begeleiden om terug te komen bij je authentieke zelf, terwijl ze ervoor zorgt dat je energieën worden geaard en in balans worden gebracht. Maak je klaar om te bloeien als een bloem!

Massinda Zinga is een kunstenaar die zich richt op Afro-Caribische culturen en de oprichter van de organisatie MDF- The label. Haar werkveld is het zoeken naar een Afrocentrische benadering van streetdance praktijken, spiritualiteit verbonden met dansrituelen, voorouderlijke retentie in Caribische dansen & in het lichaam van diasporische mensen, antiracisme onderwijs & genezing in beweging. In 2021 richtte ze een pan-afrikaans kunstenaarscollectief op, genaamd sisterhood, waar ze een werkkader ontwikkelde om zwarte mensen van kleur te ondersteunen bij het gebruik van zwarte cultuuruitingen als een manier om te helen en zichzelf te versterken. Sindsdien reist ze de wereld rond om haar artistieke onderzoek voort te zetten en haar eigen instrumenten en archieven te ontwikkelen om collectieve genezing en empowerment van gemarginaliseerde gemeenschappen te ondersteunen en om de erfenis van onze geliefde voorouders levend te houden.

MDF- The label is een door zwarten geleide organisatie die zich inzet voor het delen van de schoonheid van zwarte culturen, in het bijzonder Afro-Caribisch, terwijl we pleiten voor sociale rechtvaardigheid in de Europese dans- en culturele sferen. Elk initiatief dat we ondernemen is een bewijs van de arbeid en creativiteit van raciale individuen. De organisatie werd opgericht in 2016 en is gevestigd in Brussel.
_____________________________________________________

WORKSHOP 2

Titel: Stained Alive
Onder leiding van: Mirra Markhaëva
Tijd: 14:30
Duur: 1 uur 30 minuten
Beeldend kunstenaar Mirra Markhaëva leidt de workshop “Stained Alive” en deelt niet zo gebruikelijke praktijken die elk stuk versleten kleding kunnen veranderen in prachtige kledingstukken door het gebruik van verschillende verf- en naaitechnieken.

Mirra Markhaeva is een beeldend kunstenaar die in Brussel woont en oorspronkelijk uit de Republiek Boerjatië (in het zuidoosten van Siberië) komt. Ze werkt met illustratie, grafisch ontwerp, muurschildering en textielsculpturen. Haar recente praktijk is gericht op de productie van wandtapijten en tapijten.
Als je kledingstukken hebt die je nog niet wilt opgeven en die je samen met ons wilt re-stylen, zorg dan dat je ze meeneemt naar de workshop!

Als je donderdag mee wilt doen, stuur dan je naam per e-mail naar gaelle@globearoma.be.

Alle activiteiten van Espace Fxmme zijn gratis.