Espace Fxmme - Getting Softer_patchwork-21

Op 2 juni zal Globe Aroma deel uitmaken van ‘Refugee Youth, Public Space and Artistic Practice’, een tweedaags conferentieprogramma in BOOST en Framer Framed (Amsterdam) over de alledaagse ervaringen van jonge vluchtelingen en asielzoekers in vier steden, die heeft als doel inzicht te krijgen in hun dagelijkse ontmoetingen in de openbare ruimte en hun gevoelens van in- en uitsluiting.

Deze conferentie vormt de afsluiting van een vierjarig onderzoeksproject (2019-2022) waarbij Globe Aroma heeft mee gedaan met Mattias de Backer, als onderzoeker voor Universiteit van Luik. Het onderzoek richtte zich op de alledaagse ervaringen van vluchtelingenjongeren in Newcastle (VK), Leipzig (Duitsland), Amsterdam (Nederland) en Brussel (België).

Op 2 juni, neemt Globe Aroma deel aan ‘Panel session 2: Doing research in art and community based environments’ en Espace Fxmme zal haar laatste iteratie (TALK WITH THE WALLS: GETTING SOFTER) met als doel zachtere vaten van gastvrijheid te creëren voor de gemeenschap van Globe Aroma met het publiek delen.