cpaulinecaplet_dsc_3401-min_1

EEN COLLECTIEVE MAPPING VAN ATELIER RUIMTES

Via de artistieke werkplek ondersteunt Globe Aroma kunstenaars door hen een ruimte te bieden om te werken en na te denken. Werken in onze gedeelde studio betekent begrip, compromis, communicatie en collectieve besluitvorming.

Als onderdeel van ons Huis van Collectieve Verbeelding willen we (het team, de gemeenschap en de architecten) deelnemen aan een breed reflectieproces getiteld “SSSSHARING” over onze gedeelde ruimtes om onze verbeelding te vergroten en nieuwe verhalen te creĆ«ren.

In onze eerste poging met ons traject “What’s a door” (2023) via ART FOR ALL-project hebben we een methodologie ontwikkeld op basis van observaties en ontmoetingen om de toekomst te stimuleren.

In februari 2024 starten we met een reeks bezoeken aan verschillende artistieke studio’s. Ons doel is om te ontdekken hoe andere meer of minder gedeelde ruimtes werken, en om – met behulp van concrete voorbeelden – onderwerpen als privacy en gemeenschap, opslag en archivering, de impact van geluid op werkprocessen, communicatie, regels, netwerken, … te bespreken.

Onze eerste halte is The MAD Incubator als onderdeel van Mad Brussels.

De MAD Incubator heeft als doel om makers en ontwerpers te ondersteunen die de huidige uitdagingen van de mode- en ontwerpsector en de samenleving in het algemeen willen aangaan. Het is een essentieel en belangrijk onderdeel van MAD Brussels, een van de drie pijlers van de instelling.