20_05

Ervaar de krachtige impact van ‘Weathering’, een betoverende voorstelling van choreografe Faye Driscoll. Tien performers navigeren door een voortdurend veranderend tableau vivant op een mobiel podium, waarbij hun stemmen een dynamische soundtrack creëren. Tederheid en geweld, sensualiteit en brute kracht vermengen zich in scènes die doen denken aan klassieke iconografie. Het publiek omringt de performers en wordt ondergedompeld in de intense ervaring. Driscoll duwt haar cast tot het uiterste in deze viering van queer fysiek, opgevoerd in de indrukwekkende Horta Hall. ‘Weathering’ wordt geprezen als een boeiend en avontuurlijk meesterwerk door The New York Times. 

Over de auteur: Faye Driscoll is een getalenteerde performancekunstenaar wiens werk is tentoongesteld in diverse prestigieuze locaties wereldwijd, waaronder het Wexner Center for the Arts, het Walker Art Center, ICA/Boston, en meer. Ze heeft talrijke prijzen ontvangen, waaronder de Bessie Award en de Jacob’s Pillow Artist 

Award. In 2020 debuteerde haar solotentoonstelling “Come On In” in het Walker Art Center, met zes unieke audio-geleide ervaringen. Haar nieuwste stuk, “Calving” (2022), ging in première in het Theater Bremen. 

*bevat naaktheid*

Afspraak@ Globe Aroma → 20:45