NL

Op 15 December gaat Art For All naar System_D Festival.

De KVS rolt de rode loper uit voor de vijfde editie van het System_D Film Festival. Deze wedstrijd voor jong Brussels filmtalent neemt ons mee op een reis door onze hoofdstad door de ogen van haar inwoners. De inhoud is eclectisch, zonder vormvereisten. Bereid je dus voor op een ongecensureerd festival waar fictie en documentaires centraal staan.
SYSTEM_D bestaat nu twaalf jaar. Zijn doel? De Brusselse opkomende beeldende kunstenaars een duwtje in de rug geven. Sinds 2011 ondersteunt de organisatie jonge autodidactische filmmakers bij het onderzoek, de productie en de distributie van hun filmprojecten.

SYSTEM_D richt zich voornamelijk op het dekoloniseren, zichtbaar maken en versterken van verhalen. Het onderzoekt de overlevingsstrategieën en copingmechanismen die we inzetten wanneer we iets te vertellen hebben dat diep in ons zit, dat ons pijn doet en dat alleen van onszelf kan komen.
Dit filmfestival is het hoogtepunt van de activiteiten van SYSTEM_D. Wie kan deelnemen? Iedereen die zich jong voelt, geen filmopleiding heeft en een film maakt die op een andere manier naar Brussel kijkt. Het veld is dus breed! Het festival geeft filmmakers de kans om hun werk te delen en waardevolle feedback te krijgen van een professionele jury en het publiek. De jury reikt tijdens het festival drie prijzen uit. Als publiek heb je de kans om te stemmen voor de felbegeerde publieksprijs.
Het is de perfecte gelegenheid om de filmmakers van vandaag en morgen te ontdekken.