saouta-a-4-1920x726

NL

Op 25 November gaat Art For All naar Saouta.

Een oud, tablas, sopraansaxofoon, contrabas en vier stemmen vervlechten en verenigen zich. Saouta’s universum, de vrucht van een verbeelding gevoed door Keltische, Arabische, Indiase en jazzmuziek, is een ode aan het reizen, aan de poëzie van het moment die voortdurend opnieuw wordt opgebouwd.

Saouta is ontstaan uit de ontmoeting tussen Bernard Flament (tablist), een liefhebber van Indiase en Afrikaanse cycli, en Damien Brassart (saxofonist), een liefhebber van Keltische en Oriëntaalse muziek. Het was door het contact met Akram Ben Romane, de Tunesische oud-virtuoos, dat hun reis naar het Oosten plots vorm kreeg. De grenzeloze snaren van deze oud-speler kregen uiteindelijk gezelschap van de contrabas van Jim Monneau, een getalenteerde muzikant die barst van de invloeden.

Vanuit Brussel, op het kruispunt van Europa, reikt deze jazzgeest naar het Oosten, naar de Oriënt, om banden te smeden, bruggen te bouwen en culturen te creëren die ontwapenen, vieren en verenigen over alle grenzen heen.