AFA APRIL Pictures website6

NL

Op 29 april gaat Art for All naar: The Golden Stool.

Tien danseressen, percussionisten en zangeressen brengen in dit uiterst ritmische, dynamische muziektheater het onderbelichte verhaal van de War of the Golden Stool.

Gorges Ocloo brengt voor The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa tien zwarte vrouwen samen op de scène: de Zuid-Afrikaanse sopraan Nobulumko Mngxekeza-Nziramasanga en mezzo-sopraan Nonkululeko Nkwinti worden vergezeld door een groep van danseressen, percussionisten en zangeressen. Zij brengen een bijzondere mix van klassiekers uit het westerse operarepertoire, door Ocloo omgetoverd tot een uiterst ritmische, dynamische AfrOpera.

Samen vertellen zij het verhaal van de War of the Golden Stool: een historische oorlog in 1900 tussen Groot-Brittannië en het vrouwelijke leger van het Ashantirijk, een etnische groep uit het zuiden van het huidige Ghana waar ook Ocloo zijn roots liggen. Krijgster Nana Yaa Asantewaa stond aan het hoofd van dit leger en leidde het verzet. Een onderbelicht verhaal uit de Afrikaanse geschiedenis over de kracht van symbolen, de strijd om onafhankelijkheid en vooral: de vrouw die de strijd tot op het einde leidde.

We spreken met de groep af aan Globe Aroma om 17u30.

Interesse? Neem contact met Amina: 0496 10 86 57 / artforall@globearoma.be