Espace Fxmme - Getting Softer_patchwork-32

(c) Globe Aroma

ARTISTIEK PROJECTVERANTWOORDELIJKE ESPACE FXMME
deeltijdse contract (80%) * van bepaalde duur  

Wie zijn wij?

Globe Aroma is een artistieke werk- en ontmoetingsplaats die ruimte, tijd en een netwerk biedt aan kunstenaars en kunstliefhebbers met een achtergrond als nieuwkomer. We ondersteunen mensen die door de precaire status van hun burgerschap vaak specifieke uitdagingen ervaren bij de toegang tot de kunstensector en de ontwikkeling van artistieke praktijken. 

Sinds begin 2020 organiseren we elke donderdag onder de naam Espace Fxmme artistieke activiteiten (van dj-workshop, batik, design, weven, borduren, meubelontwerp, houtbewerking, storytelling, lassen, schrijven, zang tot film) voor vrouwelijke makers. Samen werken we aan een zachte omgeving, waar we verhalen en artistieke projecten met elkaar delen.

Wat ga je doen?

Jij bent hét aanspreekpunt voor de community van Espace Fxmme. Je weet nieuwe leden en mensen met een lange Espace Fxmme-geschiedenis te verweven tot een samenhangende en open groep die creatieve dromen en ideeën realiseert. Wekelijks breng je op donderdag iedereen samen rond een artistieke activiteit (op dit moment zijn we aan het vilten en borduren, maar dit kan evengoed overgaan in poëzie schrijven of dj-ing). Je nodigt kunstenaars van binnen én buiten de community uit om deze donderdaghappenings te faciliteren. De activiteiten maken deel uit van een breed gedragen en door de community gestuurd traject waarbij collectiviteit, sisterhood, empowerment, kennisdeling, ondernemerschap, netwerken, co-creatie, storytelling en solidariteit kernelementen zijn.

Naast het collectieve aspect werk je ook aan individuele praktijkontwikkeling binnen het experimentele luik Femme Labo(r) en focus je op toeleiding naar de sociale economie of culturele arbeidsmarkt en stimuleer of ondersteun je cultureel ondernemerschap van vrouwelijke textielkunstenaars en designers die actief zijn in onze werkplek.

Wie ben jij?

De koningin zorgt voor creatieve en bedrijvige rust in de bijenkast. Je bent erg goed met mensen (je kan luisteren naar noden en helder, positief en open communiceren) en creëert een unieke en solidaire dynamiek in de community van Espace Fxmme. Je hebt ervaring met het zelfstandig organiseren van multidisciplinaire artistieke projecten (je hoeft zelf geen kunstenaar te zijn, maar wel kunstenaars kunnen ondersteunen) en je hebt een netwerk in de kunsten. Je bevindt je op het kruispunt tussen sociaal-cultureel werk, het artistieke veld en de sociale economie. Je deinst er niet voor terug om migratieorganisaties te leren kennen en nieuwe vrouwen voor Espace Fxmme uit te nodigen. Je zet zelf de eerste stap om mensen aan te spreken, bellen of schrijven. Je haalt energie uit het contact met mensen en je bent een teamspeler. Je hebt bijzondere aandacht voor intersectionaliteit, inclusiviteit, bottom-up werken, informele netwerken en een veelheid aan artistieke talen.

Je bent het gewend om je in een geëngageerde socio-politieke context te bewegen en op een empathische manier ruimte te geven. Je bent een geboren organisator en kan een project van A tot Z uitwerken (budgetplanning, communicatie, productie). Je durft Frans*, Engels én Nederlands te spreken of schrijven (in Globe Aroma worden taalfouten omarmd als dichte vrienden), ook al beheers je de talen niet perfect. Kennis van een extra taal (zoals Pashto, Dari, Farsi, Arabisch,…) is een troef. Je hebt zin en energie om in een organisatie te duiken die voelt als een familie. On est là. Welkom. 

* Toen we met de Espace Fxmme-community over het profiel voor deze functie brainstormden, kwam naar voren dat kennis van het Frans één van de belangrijkste selectiecriteria is. Op de tweede plaats strandt sociaalvoelend en op de derde ervaring met het organiseren van artistieke projecten. Als je geen Frans spreekt, begrijpt of schrijft, raden we je af om voor deze vacature te solliciteren. Frans is namelijk voor een groot deel van de community de lingua franca.

Wat hebben wij te bieden?

  • 4/5e contract van bepaalde duur (van mei 2023 tot en met juni 2024), met mogelijkheid tot verlenging. 
  • Het werkvolume varieert doorheen het jaar in functie van het programma en binnen de voorwaarden van Paritair Comité 329.01. Bij deze job hoort avond- en weekendwerk.
  • Een loon volgens de barema’s in PC 329.01, aangepast aan je kennis en ervaring.
  • Eindejaarspremie
  • 100% terugbetaling woon-werkverkeer met openbaar vervoer of fietsvergoeding
  • Indiensttreding vanaf 2 mei 2023.
  • De mogelijkheid om opleidingen te volgen.
  • Een unieke kans om ervaring op te doen in een internationale werkplek in Brussel.

Hoe solliciteren?

Solliciteren doe je door je gemotiveerde kandidatuur en cv te bezorgen aan an@globearoma.be en dit tot en met zondag 23 april 2023. We vragen je om aan je motivatiebrief en cv ook nog het antwoord op een opdracht toe te voegen. Geef in minimum 1 en maximum 2 A4’s een antwoord op de volgende vraag: welke richting zou Espace Fxmme volgens jou kunnen uitgaan en hoe zou jij het aanpakken om collectief/individueel in die richting te evolueren?

Geselecteerde kandidaten krijgen op dinsdag 25 april bericht via mail en ontvangen een uitnodiging voor een gesprek. De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 27 en vrijdag 28 april 2023.

Deze functie staat open voor iedereen. Globe Aroma werft aan op basis van visie & aanpak, ongeacht seksuele geaardheid, afkomst, geloof, leeftijd of handicap.