Globe Aroma viert zijn 20ste verjaardag! De Brusselse kunstenorganisatie heeft in de loop der jaren projecten opgezet met kunstenaars en kunstliefhebbers die een achtergrond als nieuwkomer hebben.

Sindsdien zijn we de tel kwijtgeraakt van het aantal kunstenaars en kunstliefhebbers die Globe Aroma hebben gebruikt als een eerste basis, een landingsplaats en een emotionele aankomstinfrastructuur. Sinds 20 jaar verzamelen wij sporen van artistieke creatie vanuit een diasporisch perspectief, herinneringen en verhalen, vele verhalen: mondeling, geschreven, geschilderd, gefotografeerd, gefilmd.

Op woensdag 29 juni werd iedereen uitgenodigd om samen met de artistieke gemeenschap van Globe Aroma deze verjaardag te vieren. We vieren geuren, we vieren kleuren.

Om 20.30 uur presenteerden Shilemeza Prins en Sergio Belo Fanck de Globe Aroma Radio Talk Show. Tijdens deze talkshow (live uitgezonden op Radio Panik) komen de oprichters van Globe Aroma, artiesten van vroeger en nu, oude bekenden en nieuwe gezichten aan het woord. Muziek, teksten en (beschrijving van) beelden.


Presentator: Shilemeza Prins & Sergio Belo Fanck
Technical engineer: Ifrah Yusuf & Mimouna Amri
Dj: Ludovic ‘Moune’ Ramamonjy